Naslovna // Tu oko nas // Asfaltirane dve putne deonice u selu Loćika kod Rekovca

Asfaltirane dve putne deonice u selu Loćika kod Rekovca

Radovi će biti nastavljeni u još nekoliko sela na proleće sledeće godine, kada se očekuje i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, kao i renoviranje seoskih Domova kulture

Foto: TV Kopernikus

Asfaltiranje dve putne deonice ukupne dužine od 1430 metara završeno je pretprošlog utorka u selu Loćika, koje se nalazi 11 kilometara od opštine Rekovac i koje broji oko 400 stanovnika.

Vrednost radova iznosi 15 miliona dinara, od kojih je 13 izdvojila Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srbije, dok je dva miliona izdvojila opština Rekovac. Izvođač radova je Preduzeće za puteve „Kragujevac“.

-Ovo je put koji prolazi kroz apsolutno celo selo, tako da nam je veoma bitan i stavili smo ga u prioritet radova za ovu godinu, tako da smo veoma zadovoljni kako asfaltiramo jer Loćika je selo koje mi nismo radili u poslednjih pet-šest godina. Radovi su završeni na opšte zadovoljstvo svih meštana sela. Posle ovoga, ostaju nam još dve-tri ulice u selu, tako da, ako ne ove, sigurno ćemo sledeće godine imati asfaltirano celo selo. Naš zadatak je da naši ljudi imaju što veći broj asfaltiranih ulica, a mi smo za Loćiku uradili zaista mnogo. Meštani ovog sela su to zaslužili, bili su strpljivi svih ovih godina. Mi smo im obećavali i na kraju smo ispunili to obećanje. Zahvaljujem se Ministarstvu koje je imalo razumevanja za naše potrebe i koje nam je izašlo u susret –rekao je Aleksandar Đorđević, predsednik opštine Rekovac.

Prema rečima predsednika opštine Rekovac, ovo je bilo poslednje asfaltiranje u ovoj godini. Ipak, sa renoviranjem puteva nastaviće se već na proleće sledeće godine i u to u selima Županjevac, Bare, Oparić i Dragovo. Opštinu Rekovac sledeće godine očekuje rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, a već su spremna tri projekta koja se tiču renoviranja Domova kulture u levačkim selima.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .