Naslovna // Tu oko nas // Besplatni časovi srpskog jezika u Jovcu

Besplatni časovi srpskog jezika u Jovcu

Nastava se održava u prostorijama jovačke čitaonice uz poštovanje svih epidemioloških mera

Foto: Facebook stranica “Selo Jovac”

Udruženje ,,Jovački izvor“ već nekoliko sedmica organizuje besplatne časove srpskog jezika i književnosti namenjene učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola kako bi im se omogućila što bolja priprema za završni ispit i upis u srednju školu i na fakultete.

Pripremnu nastavu drži profesorka srpskog jezika i član Udruženja ,,Jovački izvor“, Jelena Janković a časove trenutno pohađa šestoro učenika. Nastava se održava u prostorijama jovačke čitaonice uz poštovanje svih epidemioloških mera.

-Mi smo došli na ideju da pomognemo đacima da se opredele za nauku i da lakše upišu školu koju žele i dalje nastave sa školovanjem. Ova epidemija je sprečila decu da idu redovno u školu pa imamo propuste u znanju i zato smo odlučili da organizujemo besplatne časove – rekla je Jelena Janković.

Udruženje ,,Jovački izvor“ ima planove za još neke projekte koji bi uključili mnoge akademske ljude koji žive u ovom selu.

-Zamisao je da okupimo obrazovane ljude jer je Jovac selo akademskih ljudi, imamo dosta nastavnika i profesora iz raznih oblasti  a među njima i mladih ljudi. Cilj nam je da ih okupimo, da se ovde družimo, da organizujemo neke kreativne radionice, da pozajmljujemo knjige i koristimo ovaj prostor što bolje možemo. Nastavićemo da ga uređujemo i dalje jer je to dobro mesto za okupljanje meštana – istakla je Jelena Janković.

Udruženje ,,Jovački izvor“ planira da u narednom periodu putem radionica i seminara promoviše kulturu, tradiciju, sport i ostale oblasti kako bi se mladima omogućio što sadržajniji život.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .