Naslovna // Tu oko nas // Cetiri veselja za mesec dana

Cetiri veselja za mesec dana

Dve svadbe za pamćenje u porodici Todorović iz Dublja

U porodici Todorović iz Dublja kod Svilajnca za mesec dana bile su dve svadbe, a četiri veselja. Ćerke Jasne i Dragana Todorovića, Tatjana i Nataša, udale su se u Beogradu. Prva svadba je bila u subotu, 25. maja u Beogradu, gde su se venčali Tatjana Todorović i Milan Mitić u crkvi Sv. apostola Petra i Pavla na Topčideru. Veselje je bilo u etno restoranu „Kvin” u Dobanovcima. Goste je zabavljao orkestar Borka Radivojevića i „Tigrovi”, a solisti narodne muzike bili su: Radiša Urošević, Aleksandra Ristanović, Filip Bulatović i Olivera Cokić. Drugog dana, u nedelju, 26. maja, veselje je nastavljeno u Dublju u dvorištu Todorovića, gde je pod šatorom Dragana „Miradžije” iz Burovca bilo 200 gostiju. Pečeno je tele na ražnju od 200 kilograma, a imalo je i praseće pečenje i piće u izobilju. Goste je zabavljao orkestar Milana Nikolića i Senada Barakovića i vokalni solisti Marina, Milan i Radiša Urošević.

Druga svadba je bila u subotu, 15. juna u Beogradu gde su se venčali Nataša Todorović i Marko Purišić u crkvi Sv. arhangel Gavrilo na Dedinju kod Partizanovog stadiona. Veselje je bilo u restoranu „Ekskluziv – hol”, na Zrenjaninskom putu. Goste je zabavljao orkestar Joce „Strižanca”, a solisti su bili Radiša Urošević, Bojana Barjaktarević, Zlaja, Snežana, Marija i Dušan Pešić. Drugog dana, u nedelju, 16. juna, veselje je bilo u Dublju, pripremljeno isto kao i za prvu svadbu. Svojim ćerkama na obe svadbe morao je da otpeva nekoliko pesama i sam Dragan Todorović – Tigar, koji ima snimljene sve same hitove narodne pesme me|u kojima su najpoznatije „Ćero moja ćerkice, tatina lepotice” i „Oj Svilajncu, Resava te deli” koju je napisao Slavoljub – Slava Bogojević iz Svilajnca.

– Supruga Jasna i ja smo veoma srećni i zadovoljni sa svojim ćerkama, zetovima i prijateljima i želimo da imaju dugovečan život i mnogobrojno potomstvo – kaže Dragan Todorović. Troškove svadbi za obe ćerke u Dublju vodio je Dragan Todorović, a u Beogradu zajednički sa prijateljima Bisom i Vlastom Mitić i Vericom i Radomirom Purišić. Mnogobrojni gosti bili su iz Dublja, Svilajnca, Crkvenca, Grabovca, Sedlara Despotovca, Jagodine, Bošnjana kod Paraćina, Kruševca, Beograda, Banja Luke i drugih mesta. Lepo vreme je bilo naklonjeno mladencima, igralo se narodno kolo i igranke su trajale do ponoći.
Brana Živković

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .