Naslovna // Tu oko nas // Imunizacija u Rekovcu: Prvu dozu primilo 1500 ljudi, drugu 1200 njih

Imunizacija u Rekovcu: Prvu dozu primilo 1500 ljudi, drugu 1200 njih

Prema rečima predsednika opštine Rekovac, trenutna epidemiološka situacija je stabilna i razloga za brigu nema. Svi koji žele da se vakcinišu, a ne koriste internet, mogu se prijaviti putem telefona 035/84-11-004, svakog radnog dana od 7 do 15 časova

Foto: TV Kopernikus

Imunizacija protiv korona virusa uspešno se sprovodi i u Rekovcu. Prema poslednjim informacijama, prvu dozu neke od četiri ponuđene vakcine primilo je više od 1500 ljudi, dok je revakcinisano oko 1200 osoba.

Predsednik opštine Rekovac Aleksandar Đorđević istakao je da je trenutna epidemiološka situacija pod kontrolom:

-Imali smo rizičan period, ali sada je dosta bolje. Razlog tome je vakcinacija koja je izuzetno dobro organizovana u našoj opštini. Moram da pohvalim sve Levčane koji se u poslednje vreme sve više vakcinišu i interesovanje je veliko. Imamo dobru saradnju sa Domom zdravlja. Oni su sada na prvoj liniji borbe protiv korona virusa, a rame uz rame sa njima je i lokalna samouprava koja treba da obezbedi sve one potrebne stvari da bi se što veći broj Levčana vakcinisao. Što se veći broj njih bude vakcinisao, tako ćemo i mi pre izađi kao pobednici iz ove borbe –rekao je Đorđević između ostalog.

Prema rečima zaposlenih u Domu zdravlja, najveće je interesovanje za vakcinu kineskog proizvođača „Sinofarm“. Dr Ivan Anđelić iz rekovačkog Doma zdravlja istakao je da imaju dobru saradnju sa lokalnom samoupravom po pitanju organizacije imunizacije, a takođe poručio je svima da se prijave za vakcinaciju:

-Sledeća doza za one koji su primili prvu je za tri nedelje. Oni i dalje treba da se čuvaju, kao i pre toga. Tek posle druge doze i izvesnog vremena stiče se imunitet, a za to vreme i dalje treba da se nose maske i izbegavaju rizični kontakti. Poručujem da budu odgovorni i naravno da su vakcine bezbedne –rekao je Anđelić.

Foto: TV Kopernikus

Protekle nedelje, 11. aprila, terenska služba zadužena za vakcinaciju bila je u selu Dobroselica, koje se nalazi 17 kilometara od opštine i koje ima svega 11 stanovnika. Svi oni su se prijavili telefonom i primili prvu dozu kineske „Sinofarm“ vakcine. S obzirom na to da nemaju direktan autobuski prevoz do Rekovca, svi su istakli da im dolazak lekara na kućni prag, u ovoj situaciji,  mnogo znači:

-Za sad se osećam odlično i čekam da primim drugu dozu. Nije bolelo ništa. Mnogo mi ovo znači. Ne gubim vreme jer ovako stižem da završim neki posao –rekao je meštanin ovog sela Radovan Filipović.

-Normalno se osećam, kao i pre vakcine. Nema nikakvih promena. Ovo što su došli znači više od svega. Brinu o zdravlju meštana lekari iz Rekovca –rekao je Miroljub Ognjanović posle primljene vakcine.

-Dobro se osećam. Ovaj njihov dolazak nam puno znači, da ne bi išli čak do Rekovca. Morali bi da ostavmo stoku i pitanje je da li bi završili nekiposao. Ovako nam je predsednik opštine izašao u susret –rekao je Zoran Živanović iz Dobroselice.

Đorđević je istakao da bi ove nedelje trebalo da bude organizovana masovna imunizacija u ambulanti sela Županjevac. Tamo bi, pored meštana ovog sela, došli i žitelji okolnih. Svi koji žele da se vakcinišu, mogu se prijaviti preko portala elektronske uprave. Oni koji ne koriste internet ili nemaju tu mogućnost, a žele da se vakcinišu, mogu se prijaviti putem telefona 035/84-11-004, koji je na usluzi svakog radnog dana od 7 do 15 časova.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .