Naslovna // Tu oko nas // Jelena Đoković otvorila rekonstruisani vrtić u Svilajncu

Jelena Đoković otvorila rekonstruisani vrtić u Svilajncu

Obnovljene su tri radne sobe i jedna zajednička prostorija, a obezbeđene su i nove igračke, nameštaj, kao i sva potrebna prateća oprema. Fondacija „Novak Đoković“ uložila više od 14,7 miliona dinara u renoviranje. „Svaka opština na teritoriji Srbije treba ovako da funkcioniše“ rekla je Jelena Đoković tokom obraćanja javnosti.

Prilikom posete vrtiću, Jelena je deci uručila igračke i družila se sa njima

Rekonstrisani vrtić „Čarolija“, koji se nalazi u sklopu predškolske ustanove „Dečija radost“ u Svilajncu, otvoren je proteklog ponedeljka. Projekat rekonstrukcije finansirala je Fondacija „Novak Đoković“ koja je u renoviranje uložila više od 14,7 miliona dinara.

Vrtić “Čarolija” je 44. vrtić po redu u Srbiji koji je Fondacija “Novak Đoković” renovirala i adaptirala u saradnji sa nekoliko kompanija. Rekonstuisane su tri radne sobe i jedna velika zajednička prostorija, a obezbeđeni su i novi nameštaj, igračke, knjige i sva potrebna prateća oprema. Na ovaj način, omogućeno je otvaranje tri nove grupe za mališane predškolskog uzrasta. Otvaranju je prisustvovala i Jelena Đoković, globalna direktorka Fondacije „Novak Đoković“, koja je istakla da je pružanje jednake šanse svim mališanima njihova glavna misija:

-Mislim da je divno što su naši projekti ovako profesionalno preuzeti od strane opštine Svilajnac. Po izveštajima koje dobijamo mogu da vidim da radimo dobre stvari sa vašom opštinom. Oni su prepoznali nas da smo ozbiljni, mi njih takođe i onda su deca dobila najbolje rezultate. Mislim da svaka opština treba tako da funkcioniše na teritoriji Srbije. Presrećna sam što smo sam imala priliku da upoznam i vaspitačice koje su stvarno divne žene, koje su posvetile svoju energiju i život odgajajući ove buduće lidere. Hvala vam što ste nas ovako lepo ugostili i radujem se svakom novom dolasku ovde –rekla je Jelena.

Predrag Milanović uručuje poklon Jeleni Đoković

Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac, izrazio je veliko zadovoljstvo zbog odlične saradnje koju imaju sa Fondacijom „Novak Đoković“ već godinama unazad:

-Mi smo već stari prijatelji. Posle 2014. godine i onih poplava, obnovu vrtića je pomogla Fondacija “Novak Đoković”. Oni su nam bili partneri ne samo u rekonstrukciji vrtića, nego smo radili sa njima i dnevni boravak. Mislim da Fondacija ima dobrog prijatelja u Svilajnčanima, a da mi imamo pouzdanog partnera za sve naše projekte. Kao što znate, Svilajnac ima pored ove zgrade još 12 dnevnih boravaka u selima. Fondacija je učestvovala i u njihovom opremanju. Mogu da kažem da planiramo izgradnju jednog velikog vrtića u Kušiljevu, te ih pozivamo da budu partneri i u ovom projektu. Zahvaljujemo se Jeleni, Novaku i Fondaciji na pruženoj podršci. Mi ne tražimo ništa za sebe, sve je ovo za mališane i sva deca na svetu i u Srbiji moraju da imaju jednake uslove za boravak –rekao je Milanović tom prilikom.

Novi radni prostor predstavljaće veliki užitak ne samo za decu, već i za zaposlene u ovoj ustanovi, rekla je Danijela Cuknić, direktorka predškolske ustanove „Dečija radost“ u Svilajncu:

-Najvažnije je da su naša deca jako zadovoljna, ali roditelji takođe. Deca su jedva čekala trenutak da uđu u nešto što je novo. Novo ne znači samo lepo, već budi mnoga osećanja. Taj trenutak odrastanja i detinjstva u našoj ustanovi konkretno će biti slika koju će deca jako dugo nositi sa sobom i dugo je pamtiti –istakla je Cuknić.

Jelena je bila zadivljena Prirodnjačkim centrom u Svilajncu

Jelena je tom prilikom obišla renovirane prostorije i uručila igračke mališanima, sa kojima se i družila. Predsednik opštine Svilajnac joj je tom prilikom Jeleni uručio i prigodan poklon. Ovaj projekat rekonstrukcije vrtića podržale su i brojne kompanije kojima su uručene zahvalnice za uspešnu saradnju, a u dvorištu vrtića, priređen je i program u kojem su učestvovali brojni mališani. Posle obilaska vrtića, Jelena je sa predstavnicima Fondacije obišla i Prirodnjački centar. Ona je tom prilikom istakla da je ustanova opravdala njena očekivanja, istakavši da će je  ponovo obići, ali sledeći put sa suprugom i decom.

Dušan Miletić

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .