Naslovna // Tu oko nas // Ministar prosvete Mladen Šarčević posetio škole u Rekovcu

Ministar prosvete Mladen Šarčević posetio škole u Rekovcu

 „Imamo odličnu saradnju i nadam se da će ona biti sve bolja u narednom periodu“ istakao je Aleksandar Đorđević, predsednik opštine Rekovac

Šarčević i Đorđević tokom posete školama

Predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije na čelu sa ministrom Mladenom Šarčevićem posetili su u utorak 5. novembra opštinu Rekovac.

Predstavnici ovog Ministarstva uveliko obilaze gradove i opštine u Srbiji, sa ciljem da se vidi na koji način se reforme u obrazovanju primenjuju u različitim krajevima Srbije. Oni su prilikom posete opštini Rekovac obišli osnovnu školu „Svetozar Marković“, srednju poljoprivredno-veterinarsku školu i nedavno renovirani kuhinjski blok, koji koriste deca osnovne škole i obližnjeg vrtića. Šarčević je istakao da je zadovoljan načinom na koji se obrazovanje sprovodi u ovoj opštini:

Predstavnici Ministarstva obišli osnovnu i srednju školu, kao i kuhinjski blok

-U osnovnoj i srednjoj školi ljudi vrlo lepo održavaju svoj radni prostor i vidimo da im lokalna samouprava u tome značajno pomaže. Razgovarali smo o projektima koji ih očekuju oko sređivanja dvorišta, oko opreme i oko obnavljanja računarskih kabineta i dokupljivanja novih. Prošli smo razne teme, dali neke predloge po pitanju poboljšanja procesa nastave u osnovnoj i srednjoj školi pogotovo na smerovima za poljoprivrednu tehniku i veterinu, tako da ćemo povezati školu u Rekovcu sa još nekim većim centrima koji imaju mnogo uspešnije programe. Cilj je da se novi planovi i programi dobro primenjuju. Vidim da je projektna nastava zaživela, da su digitalni procesi ozbiljni i da pripadnici mlađih kolektiva to posebno prihvataju sa većim zadovoljstvom –rekao je Šarčević.

Predsednik opštine Rekovac Aleksandar Đorđević zahvalio se predstavnicima Ministarstva prosvete na izdvojenom vremenu za posetu njihovoj opštini:

-Mi sa Ministarstvom prosvete imamo veoma dobru saradnju već nekoliko godina. Mnogo je projekata prošlo upravo preko ovog Ministarstva tako da se nadam da ćemo našu saradnju nastaviti i da će ona biti sve bolja –istakao je Đorđević.

Šarčević je tom prilikom istakao da se u njihovom Ministarstvu radi na projektu jednosmenskog rada u školama. Takođe, rekao je da se radi i na strategiji nauke i obrazovanja do 2030. godine koja će obuhvatiti sve obrazovne nivoe: od osnovnog do akademskog. Prvi segment koji je vezan za osnovno obrazovanje biće predstavljen do kraja godine.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .