Naslovna // Tu oko nas // Nikada nećemo zaboraviti Gorana i ostale heroje Levča

Nikada nećemo zaboraviti Gorana i ostale heroje Levča

 

U Preveštu koji je 27 kilometara udaljen od Rekovca, prošlog petka je počeo devetnaesti memorijalni turnir u malom fudbalu posvećen Goranu Trifunoviću – Trifketu, potporučniku Vojske Srbije iz ovog sela koji je herojski poginuo na Kosovu 1999.godine. Pre zvaničnog otvaranja turnira, delegacija rekovačke opštine predvođena predsednikom opštine Rekovac doktorom Aleksandrom Đorđevićem, položila je vence na spomen obeležje u centru sela i na Trifunovićev grob. Cveće i vence su položili i pripadnici 5.bataljona Vojne policije Vojske Srbije, kao i meštani Prevešta.
To je dan koji mi nikada nećemo zaboraviti, dan koji ćemo obeležavati stalno. Levač je na žalost kraj koji je podneo mnoge žrtve u svim ratovima koji su nam se desili kroz istoriju.Levač je kraj koji je uvek davao ljudstvo i pomagao u očuvanju naše države. Na žalost sve to su pratile i žrtve. Goran je jedna od žrtava iz 1999.godine i mi ga nikada nećemo zaboraviti. Njegovi drugari, prijatelji, rodbina i svi koji su ga poznavali o njemu pričaju sve najbolje, jer se on herojski borio za svoj narod, svoju zemlju i rodno mesto. Zbog svega toga, uspomenu na njega i sve heroje iz Levča čuvaćemo zauvek”, rekao je predsednik opštine Rekovac doktor Đorđević.
Neposredno pre početka turnira o Goranu Trifunoviću – Trifketu i svim herojima Levča u poslednjim ratovima su govorili Goranov brat od tetke Marko Radisavljević i stariji vodnik prve klase Slavoljub Aleksić, koji je sa Goranom učestvovao u odbrani Srbije 1999.godine.
Ovo je devetnaesta godina za redom kako organizujemo ovaj turnir. Tu su prisutni pripadnici 5.bataljona Vojne policije i oružari iz Kragujevca. Voleo bih da u godinama koje dolaze ovaj turnir omasovimo još više, a sve u slavu i sećanje na Gorana i ostale mladiće Levča koji su herojski poginuli braneći Srbiju”, rekao je Radisavljević.
Stariji vodnik prve klase Slavoljub Aleksić je rekao da će Gorana i sve pripadnike Vojske Srbije koji su dali živote u odbrani zemlje pamtiti dok je živ, i da će o njihovoj hrabrosti pričati generacijama koje dolaze.
Kao i svake godine, mi pripadnici Vojske Srbije, odnosno Vojne policije smo došli da ovaj dan obeležimo na jedan prigodan način, sa željom da damo jedan pečat svemu onome što smo radili i šta smo proživeli sa Goranom i ostalim pripadnicima Vojske Srbije u odbrani zemlje, tokom koje su oni tragično izgubili živote. Ovom prilikom poručujemo da ih i dalje nosimo u srcima, i da ćemo se uvek odazivati kada su ovakvi povodi u pitanju”, rekao je stariji vodnih prve klase Aleksić.
Prema rečima rodbine, meštana i svih gostiju na ovom memorijalnom turniru, najveći značaj ima činjenica da se ovakvim manifestacijama čuva od zaborava herojsko delo Trifunovića i svih mladića iz Levča koji su junački položili život u odbrani Srbije i srpskog naroda.

Lj.V.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .