Naslovna // Tu oko nas // Obeležen Dan opštine Rekovac

Obeležen Dan opštine Rekovac

Povelja počasnog građanina opštine Rekovac pripala je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a dodeljene su i diplome i zahvalnice istaknutim pojedincima i institucijama za doprinos afirmaciji Levča i njegovom razvoju

Milorad Veljović i Aleksandar Đorđević: Foto TV Kopernikus

Opština Rekovac obeležila je 17. oktobar, dan oslobođenja od fašističkih snaga u Drugom svetskom ratu, danas prigodnom svečanošću u tamošnjem Domu kulture.

Posle govora predsednice Skupštine opštine Rekovac Mirjane Rakić, prisutnima se obratio i predsednik opštine Rekovac Aleksandar Đorđević. On je istakao da je ponosan na sve ono što je urađeno u levačkom kraju u prethodnom periodu, uprkos situaciji sa pandemijom korona virusa – a sve zahvaljujući podršci države:

-Godina je bila izuzetno teška, ali smo uprkos svemu dosta radili i uradili za naše Levčane. Ulagali smo u putnu infrastrukturu, sport, kulturu, prosvetu – ukratko: radili smo na svim poljima. Kada se sve sabere i sagleda, opština Rekovac nikada nije bila ovoliko gradilište kao sada, a sve to zahvaljujući našem predsedniku koji se neprestano bori za bolju Srbiju, bolje uslove života, za sve naše stanovnike širom zemlje bilo da se radi o velikom gradu ili maloj opštini. Pred nama su i dalje velika iskušenja i velike obaveze da odgovorimo na sve zahteve naših Levčana –rekao je Đorđević između ostalog.

Uručene i diplome i zahvalnice istaknutim pojedincima i institucijama: Foto TV Kopernikus

Povelja počasnog građanina opštine Rekovac, koja se od ove godine dodeljuje prvi put, pripala je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji  je 21. jula ove godine posetio ovaj kraj Srbije. Povelju je umesto njega primio Milorad Veljović, savetnik predsednika Srbije za bezbednost:

-Želim da vam prenesem zahvalnost predsednika na ovoj povelji. Svi zajednički, u cilju prosperiteta ove države, ovih krajeva, svih nas i naše dece, moramo zajednički da se izborimo i pružimo maksimalnu pomoć u njegovoj daljoj borbi za prosperitet države i naše dece. Moramo svim snagama pomoći da bi ova Srbija još više napredovala. Ona ima svoju budućnost. Kada Srbija ima budućnost, imaju je i Levač i svi građani Rekovca –istakao je Veljović.

Kulturno-umetnički program: Foto TV Kopernikus

Događaju su prisustvovala i sveštena lica na čelu sa Njegovim  Preosveštenstvom Episkopom šumadijskim Gospodinom Jovanom, politički predstavnici drugih opština i brojne druge zvanice. Tokom svečanosti, predstavnici rukovodstva opštine Rekovac Mirjana Rakić i Vladimir Stepanović uručili su istaknutim pojedincima i institucijama zahvalnice i diplome za doprinos razvoju opštine Rekovac, kao i za afirmaciju levačkog kraja širom Srbije. Sastavni deo događaja bio je i prigodan kulturno-umetnički program koji se sastojao od izvođenja tradicionalnih narodnih pesama i igara, a koji su priredili Hor „Abrašević“ iz Vrnjačke Banje i KUD „Levač“ iz Rekovca.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .