Naslovna // Tu oko nas // Obeležen Dan opštine Rekovac: Podsećanje na junaštvo predaka i postignute rezultate

Obeležen Dan opštine Rekovac: Podsećanje na junaštvo predaka i postignute rezultate

Tom prilikom, obratili su se Aleksandar Đorđević, predsednik opšine Rekovac, Mirjana Rakić, predsednica Skupštine opštine i Verica Lazić, izaslanica predsednika Srbije. Dodeljene su i nagrade istaknutim pojedincima i organizacijama, a koje se sastoje od zahvalnica, diploma, novčanih nagrada od 30 hiljada dinara i plaketa.

Foto: TV Kopernikus

Opština Rekovac obeležila je 17. oktobar, Dan oslobođenja od fašističkih snaga u Drugom svetskom ratu, svečanom akademijom u prostorijama Doma kulture.

Posle obraćanja predsednice Skupštine opštine Rekovac Mirjane Rakić, prisutnima se obratio i Aleksandar Đorđević, predsednik opštine Rekovac. On je istakao da je ovo trenutak  da se prisete hrabrosti i junaštva njihovih predaka, ali i prilika da se podsete na sve ono što je u proteklih godinu dana urađeno u opštini Rekovac i okolnim selima.

-U prethodnih godinu dana, radili smo na izgradnji, rekonstrukciji i očuvanju naše putne infrastrukture. Smatramo da su dobri putevi osnovni preduslov za normalan život i dovođenje novih investitora. Kada pričam o infrastrukturi, ne mogu a da se ne zahvalim našem predsedniku Aleksandru Vučiću. On je ispunio sva obećanja vezana za našu putnu mrežu, a ostala su još samo dva putna pravca kojima nedostaju završni radovi asfaltiranja. Ministarstvo za zaštitu životne sredine doniralo nam je nov kamion smećar koji će nam mnogo značiti. Ovo je dokaz da naša Vlada i naš predsednik pravilno vode računa o svim delovima Srbije i da su svaka opština i svaki grad isto bitni. Naš zadatak je da zaustavimo odliv mladih i vratimo one koji su otišli, a da bismo ostvarili ovaj naš cilj, potrebna nam je proizvodnja koja će uposliti stotinak radnika i na taj način mi bismo rešili većinu svojih problema –istakao je Đorđević prilikom svog obraćanja prisutnima.

Foto: TV Kopernikus

Događaju je prisustvovala i Verica Lazić, izaslanica predsednika Srbije. Ona je, prilikom svog javnog obraćanja, prenela čestitke Aleksandra Vučića povodom Dana opštine.

-Svim građanima opštine Rekovac želim da ovaj dan slave još mnogo godina u miru i slozi, kao i da budu svesni da je predsednik Vučić uvek tu da im pomogne i da stane uz njih. Njegova podrška neće izostati ni u narednom periodu, kao ni do sada –rekla je Lazić tom prilikom.
Istaknutim pojedincima i institucijama uručene su zahvalnice, novčane nagrade od 30 hiljada dinara i plakete, koje su dobili Ministarstvo za brigu o selu Republike Srbije, Opština Knić i dr Jelena Đorđević iz Belušića.

Sastavni deo svečanosti bio je i muzički nastup braće Miloša i Aleksandra Radovića, koji su izveli nekoliko prigodnih pesama, kao i projekcija kratkometražnog filma o svemu što je u prethodnom periodu urađeno u ovom kraju Srbije. Svečanosti je prethodilo polaganje venaca na spomen obeležja palim borcima, što su predstavnici rukovodtsva opštine Rekovac učinili zajedno sa predstavnicima Saveza boraca.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .