Naslovna // Tu oko nas // Obeležen Dan opštine Rekovac

Obeležen Dan opštine Rekovac

Pored predsednika opštine Aleksandra Đorđevića, prisutnima se obratio i Bojan Stević, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave. Dodeljene su i nagrade brojnim istaknutim pojedincima i institucijama

Opština Rekovac obeležila je proteklog četvrtka 17. oktobar kao svoj dan. To je ujedno i Dan oslobođenja ove opštine od fašističkih snaga u Drugom svetskom ratu, te je tom prilikom priređena svečana sednica u sali hotela „Levač“, kojoj su, pored rukovodstva opštine Rekovac, prisustvovali i brojni drugi visoki zvaničnici. Među njima su bili i počasni konzuli Belorusije i Palestine, predstavnici dve pobratimske opštine Dolenjske Toplice i Brod, kao i brojni predstavnici opština, odbornici, članovi veća, direktori i privrednici.

Tokom svečane sednice, govorilo se o svim dostignućima opštine u proteklih godinu dana, ali o svemu onome što će se tek uraditi. Svečanost je otvorio predsednik Skupštine opštine Goran Đorđević, a potom se prisutnima obratio i predsednik opštine Rekovac Aleksandar Đorđević:

-Možda je ono što smo radili za neke opštine i gradove malo, ali za nas je zaista mnogo, jer mi smo jedna mala opština u centalnom delu Srbije, ali zaista se trudimo da našoj deci ostavimo još bolju budućnost, a da svim našim ljudima omogućimo bolje uslove za život. Mi se trudimo da se razvijemo i da omogućimo što bolje uslove pre svega za našu decu. Naš zadatak je da njima omogućimo što bolju budućnost, da budemo nosioci razvoja ove opštine i nikako drugačije. Ujedinjeni možemo sve. Ja moram da se zahvalim Vladi Republike Srbije kao i našem predsedniku Aleksandru Vučiću bez kojih naš razvoj apsolutno ne bi bio moguć. Ponosan sam što smo dosta projekata uradili iz sopstvenih sredstava, a to je samo znak da smo mi zahvaljujući Vladi Republike Srbije i našem predsedniku uspeli da stabilizujemo budžet naše opštine. Kada pominjem njih, ne pominjem ih reda radi već je to istina. Mi tri godine unazad dobijamo sredstva kako za projekte, tako i na kraju godine iz budžetskih rezervi. Na taj način, mi smo uspeli da stabilizujemo opštinu što se tiče finansija. Nadamo se i ulažemo velike napore da će se opština Rekovac vratiti na put stare slave –rekao je Đorđević između ostalog.

Prisutnima se obratio i Bojan Stević, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, koji je tom prilikom pohvalio rad opštine Rekovac:

-Da biste dobili novac i podigli životni standard u nekoj opštini, potrebni su vam kvalitetni projekti. Mislim da opština Rekovac dosta radi po pitanju projekata i vidim da me je tu predsednik opštine Rekovac poslušao po pitanju zamene vodovodne mreže. Vlada Republike Srbije je, zahvaljujući dobroj politici koju vodi naš predsednik i resorna ministarstva, izdvojila značajan novac iz kase za nacionalno-investicioni plan. Taj novac će biti usmeren ka vodovodno-kanalizacionoj mreži u svim lokalnim samoupravama Republike Srbije. Mislim da je to prilika za opštinu Rekovac i za građane da dobiju kvalitetno vodosnabdevanje. Nadam se da ćemo sledeće godine u ovom mestu videti nove kilometre puteva, veliki broj zaposlenih i nadam se da neće samo jedna fabrika ući u opštinu Rekovac. Nadam se da ćemo dovesti nekog novog investitora koji će zaposliti dodatni broj radnika. Novac tog investitora punio bi kasu opštine Rekovac, a taj novac bi se kasnije plasirao za dobrobit građana opštine Rekovac –rekao je Stević tokom svečane sednice.

Prikazan je i kratak film o svemu što je urađeno u opštini Rekovac tokom godine. To je ujedno bila i prilika da se rukovodstvo opštine Rekovac zahvali institucijama i pojedincima na dostignućima u prethodnoj godini i predstavljanju opštine u što boljem svetlu. Najistaknutijima su dodeljene plakete, diplome, zahvalnice i novčane nagrade u iznosu od pet do 15 hiljada dinara. Sastavni deo programa bio je nastup vokalne grupe „Arhangeli“ na čelu sa profesorom Vojislavom Spasićem.

Dušan Miletić

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .