Naslovna // Tu oko nas // Održana edukativna tribina o poljoprivredi u Rekovcu

Održana edukativna tribina o poljoprivredi u Rekovcu

Predavanje je organizovalo Udruženje “Mladi poljoprivrednici Srbije”. Događaj izazvao veliku pažnju, a kako kažu, sa ovom praksom nastaviće i u drugim gradovima i mestima u Srbiji

Mladen Minić tokom predavanja

Edukativna tribina novoosnovanog Udruženja “Mladi poljoprivrednici Srbije” održana je proteklog petka u amfiteatru Poljoprivredno-veterinarske škole u Rekovcu.

Predsednik Upravnog odbora ove organizacije Mladen Minić istakao je da je osnivanje Udruženja od velikog značaja za sve ljude koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom, kao i za one koji planiraju da se time bave u budućnosti:

-Ideju za Udruženje dobili smo iz potrebe da se ljudi informišu i edukuju u vezi poljoprivredne proizvodnje. S tim u vezi, želimo da im budu dostupne subvencije i podsticaji, osiguranje u poljoprivredi, kao i poljoprivredni krediti i lakša kupovina repromaterijala i prodaja proizvoda krajnjem potrošaču. Trenutno je aktuelan i konkurs za mlade poljoprivrednike, a ova tribina je značajna i za udruživanje i okupljanje većeg broja poljoprivrednika –rekao je Minić.

Tribina je izazvala veliko interesovanje, a u organizaciji događaja pomogla im je opština Rekovac. Iz Udruženja napominju da je ovo bila njihova prva edukativna tribina i da će sa ovom praksom nastaviti i u drugim gradovima i mestima u Srbiji. 

Dušan Miletić

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .