Naslovna // Tu oko nas // Prezentacija Lokalne akcione grupe “Levač”

Prezentacija Lokalne akcione grupe “Levač”

Cilj formiranja ove grupe je moguće korišćenje finansijskih sredstava iz programa “Leader” koji Evropska unija sprovodi za unapređenje seoskih sredina

Prezentaciji je prisustvovao veliki broj ljudi

Tokom protekle nedelje, u Kragujevcu i Rekovcu, održana je dvodnevna prezentacija Lokalne akcione grupe “Levač”. Ona je formirana u saradnji sa selima opštine Rekovac i pet sela grada Kragujevca. Na ovaj način, moći će da konkurišu za finansijska sredstva “Lider” programa koji sprovodi Evropska Unija i koja su namenjena razvoju seoskih sredina. Nenad Popović, direktor regionalne razvojne agencije za Šumadiju i Pomoravlje, istakao je da bi primena ovog programa dosta pomogla razvoju opštine Rekovac i njenih potencijala:

-Levač je jedan od najlepših gradova u Srbiji. Ovde je moguće specijalizovati se u određenim oblastima poput vinarstva, seoskog i lovnog turizma. To mora da bude sistematski i organizovano. Postoje brojne inicijative koje pre svega potiču iz privatnog sektora kojima je neophodna pomoć i upravo ovakvi programi će to i da omoguće –rekao je Petrović.

Na dvodnevnoj konferenciji predstavljena je ova organizacija koja za sada broji 25 članova. Sastanku su, pored predsednika opštine Rekovac Aleksandra Đorđevića, prisustvovali i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva finansija i pedesetak lokalnih samouprava. Tu su bili i predstavnici nekoliko evropskih zemalja koji su prisutnima preneli svoja iskustva sa “Lider” programom.

Dušan Miletić

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .