Naslovna // Tu oko nas // Rekovačkom zdravstvu 4500 rukavica i 65 litara dezinfekcije od Fondacije Princeze Katarine

Rekovačkom zdravstvu 4500 rukavica i 65 litara dezinfekcije od Fondacije Princeze Katarine

Vrednost donacije je 2500 dolara. Od početka epidemije, 23 osobe zaražene korona virusom, od kojih je devet izlečeno. „Apelujem na ljude da budu obazrivi i da poštuju propisane mere, kako bi bilo što manje zaraženih“ rekao je Aleksandar Đorđević, predsednik opštine Rekovac

Donacija je od velikog značaja, ističu iz rukovostva opštine

U borbi protiv pandemije korona virusa, Fondacija Njenog Kraljevskog Visočanstva Princeze Katarine pomaže širom Srbije kroz različite donacije. Pomoć u vidu 4500 pari zaštitnih rukavica i 65 litara dezinfekcione tečnosti uručena je tokom ove sedmice Domu zdravlja u Rekovcu, preko čijih radnika je kontakt sa Fondacijom i ostvaren:

-Zaštitne rukavice su u poslednje vreme veoma korisne i dosta se troše. Ta donacija u vrednosti od 2500 dolara za naš Dom zdravlja će mnogo značiti, kako zbog prevencije, tako i zbog očuvanja zdravlja naših radnika. U ime celog Rekovca, zahvaljujem se Fondaciji. Takve organizacije su veoma bitne za sve opštine, naročito za one male poput naše –rekao je Đorđević.

Od početka epidemije, u Rekovcu su se COVID-om 19 zarazile 23 osobe, od kojih je devet izlečeno:

Iz Rekovca su zahvalni Fondaciji NJ.K.V. Princeze Katarine

-Imali smo blagi skok nedavno. Broj testiranih se smanjuje, a samim tim i broj pozitivnih. Situacija se smiruje i nadam se da će tako ostati i da će se u našoj državi, ali i u našoj opštini broj pacijenata smanjivati –istakao je predsednik opštine Rekovac.

Što se tiče infrastrukturnih radova, oni su nastavljeni posle višenedeljne pauze. Prva faza rekonstrukcije Doma kulture se uveliko završava, a ove ove sedmice počelo se i sa asfaltiranjem određene deonice u selu Komarane:

-U ponedeljak ćemo krenuti sa uređenjem atarskih i seoskih puteva, tako da polako, ali sigurno, život se vraća u normalu. Bitno je da pratimo sve preporuke Kriznog štaba. Frizerski saloni su otvoreni, a od sledeće nedelje biće i kafići i restorani. Moramo biti obazrivi i ja i dalje apelujem na sve naše meštane da se pridržavaju svih preventivnih mera koje smo uveli –napomenuo je Đorđević.

Levački kraj poznat je po kulturno-umetničkim manifestacijama „Prođoh Levač, prođoh Šumadiju“ i „Vinofest“. Međutim, zbog aktuelne situacije sa virusom, njihovo održavanje je još uvek neizvesno.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .