Naslovna // Tu oko nas // Renovirana škola i asfaltirani putevi u Rekovcu

Renovirana škola i asfaltirani putevi u Rekovcu

Selo Ratković dobiće za dve nedelje završenu deonicu od 3,5 kilometara, a uskoro slede i radovi na putevima u Motriću i Opariću. Škola u Dragovu dobila novu fasadu i stolariju, a na proleće će biti renovirane i škole u Belušiću i Loćiki

Foto: TV Kopernikus

U selima opštine Rekovac u poslednje vreme dosta se radi na putnoj i građevinskoj infrastrukturi. Osnovna škola u Dragovu dobila je nov spoljašni izgled, a uveliko se radi i na asfaltiranju seoskih puteva.

Selo Ratković treće je najveće selo koje pripada opštini Rekovac i trenutno broji oko 200 stanovnika. Upravo u njemu trenutno se vrše radovi na rekonstrukciji puta dužine  3,5 kilometara. Izvođač radova je preduzeće za puteve „Kragujevac“.

-Za dva dana stavljeno je 1300 metara prvog sloja asfalta. Mi se nadamo da će za dvadesetak dana imati završenu deonicu. To veoma znači za naše ljude i opštinu, tako da ćemo pre nove godine imati završenu celu deonicu. Ona je bila veoma loša, naročito u zimskim uslovima. Kada put bude bio završen, to će značiti i ljudima koji dolaze u našu opštinu –rekao je Aleksandar Đorđević, predsednik opštine Rekovac.

Sređivanje puta u selu Ratković sastavni je deo projekta čija je vrednost 400 miliona dinara, a koji finansira država. Prema rečima predsednika opštine, gradi se i deonica dužine blizu 4,5 kilometara koja spaja Loćiku i put „Tri šljive“, a radi se i na rekonstrukciji puteva u Motriću i Opariću.

Osnovna škola “Dušan Popović” u Dragovu počela je sa radom sedamdesetih godina prošlog veka i od tada nije bilo većih ulaganja u nju. Danas, ovu školu pohađa oko 70 đaka, a zahvaljujući nedavno realizovanom projektu, škola je dobila novu fasadu sa izolacijom, stolariju i vertikalne oluke.

-Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uložilo je oko 6,5 miliona dinara za rekonstrukciju. Ja se zahvaljujem ministru Branku Ružiću i Vladi Republike Srbije, zato što su imali razumevanja za nas. Beskrajno im hvala. Učenici su sada dobili bolje uslove za školovanje, nego što su bili do sada. Značiće i deci i nastavnicima, a ovaj objekat je dodatno ulepšao ovo selo. Ovo je bitno za one koji trenutno pohađaju ovu školu, ali i za one koji će je tek upisati –rekao je Đorđević između ostalog.

Sadašnja predsednica Skupštine Mirjana Rakić nekada je predavala hemiju u ovoj školi. Ona je tokom obilaska škole istakla da je vrlo zadovoljna onim što je imala priliku da vidu.

-Ovo je velika stvar za našu malu sredinu, s obzirom da sam ovde radila i znam kakva je situacija bila u prethodnom periodu. Ovo je zaista veliki pomak. Bila sam unutra i osetila kako je toplo. Velika je razlika, ali i u ovom estetskom smislu –rekla je Rakić.

Što se tiče daljih planova za rekonstrukciju, očekuje se da uskoro budu izvršeni radovi u osnovnim školama “Dušan Popović” u Belušiću i “Svetozar Marković” u Loćiki. Projektna dokumentacija je spremna i radovi bi trebalo da počnu na proleće sledeće godine.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .