Naslovna // Tu oko nas // Slavica Đukić Dejanović posetila Rekovac

Slavica Đukić Dejanović posetila Rekovac

 „Ovo je jedan od načina pomoću kojih podstičemo bolje uslove za život mališana u ovom kraju“ rekla je ministarka bez portfelja u Vladi Republike Srbije prilikom svoje posete

Svečano otvaranje kuhinjskog bloka u Rekovcu

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku u Vladi Republike Srbije Slavica Đukić Dejanović posetila je proteklog ponedeljka 4. novembra opštinu Rekovac.

Zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva za populacionu politiku i demografiju Republike Srbije, opština Rekovac je uspela da realizuje nekoliko značajnih projekata. Od tih novčanih sredstava, obezbeđeno je deset plastenika za mlade bračne parove u levačkom kraju, kupljen je i prenosni ultrazvučni aparat, a deo novca iskorišćen je i za rekonstrukciju kuhinjskog bloka, koji koriste deca osnovne škole „Svetozar Marković“ i obližnjeg vrtića. Prilikom svoje posete opštini Rekovac, Đukić Dejanović je i zvanično otvorila nedavno renovirani kuhinjski blok:

Ministarka i predsednik opštine tokom sastanka

-U Rekovcu se rode četiri bebe na hiljadu stanovnika, a nažalost umre 25 osoba. To je izuzetno loš demografski parametar. Ovo je jedan od načina da podstaknemo bolje uslove za mališane koji su ovde, a tu su i druge mere i to u vrednosti od oko 10 miliona dinara koje smo zajednički uložili u podsticanje za poslove mladih. To smo učinili kako bi Rekovac bio poželjnije mesto za život i kako bi porodice bile sa većim brojem dece. Što se samog objekta tiče, videli smo kako je izgledao i kako izgleda sada. Mališani će u ovakvim uslovima moći na pravilan način da se hrane. To će ujedno biti i jedan oblik socijalizacije, gde će njihovi vaspitači i nastavnici zajedno sa njima kult zajedničke ishrane podići na onaj nivo koji podrazumeva i obrazovanje, a ne samo ishranu –rekla je Đukić Dejanović.

Predsednik opštine Rekovac Aleksandar Đorđević se tokom prilikom zahvalio Ministarstvu za populacionu politiku i ministarki na razumevanju za njihove potrebe i pruženu podršku u realizaciji projekata:

Uređenje eksterijera i enterijera koštalo je pet miliona dinara

-Dve godine unazad imamo odličnu saradnju i odlično razumevanje od strane ministarske tako da nema razloga da tu stanemo. Nastavićemo dalje, imamo gotov projekat sa građevinskom dozvolom za jednu školu u našem selu. Ovom prilikom se zahvaljujem ministarki što je došla sa svojim timom, odvojila svoje vreme i pogledala ono što smo uradili. Zaista mi je drago što se njoj sviđa, a naravno objekat je urađen po svim standardima i najbitnije je da su naša deca zadovoljna i srećna. Kada su ona srećna, srećni smo i mi –istakao je Đorđević.

Podsećanja radi, za rekonstrukciju kuhinjskog bloka Ministarstvo za populacionu politiku Republike Srbije izdvojilo je četiri miliona, dok je opština uložila milion dinara.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .