Naslovna // Tu oko nas // Sređivanje puteva u Rekovcu u toku: Vrednost radova oko 400 miliona dinara

Sređivanje puteva u Rekovcu u toku: Vrednost radova oko 400 miliona dinara

„Ako uzmete u obzir da je izvršenje našeg budžeta za godinu dana 320 miliona, to samo pokazuje koliko je država uložila u putnu infrastrukturu“ rekao je Aleksandar Đorđević, predsednik opštine Rekovac

Foto: TV Kopernikus

Radovi na putnoj infrastrukturi u opštini Rekovac i okolnim selima uveliko su u toku. Deonica od 3,5 kilometara na samom ulazu u Rekovac dobiće sasvim novo ruho i prema rečima izvođača radova, do kraja godine biće gotova u potpunosti.

-To za našu opštinu mnogo znači. Ovo je jedna deonica koja je bila izuzetno loša, naročito u zimskim uslovima. Tada nije bila baš bezbedna za sve učesnike u saobraćaju. Ova deonica će mnogo značiti celoj opšini, svim stanovnicima Levča i izuzetno se radujemo ovom projektu –rekao je Đorđević.

Pored puta na samom ulazu u Rekovac, radovi se vrše i na putevima u okolnim selima. Deonica od 800 metara u Opariću, od 1200 metara u Motriću i put „Loćika – tri šljive“ dužine 4,3 kilometra takođe će biti sređeni uskoro. Radove izvodi Preduzeće za puteve „Kragujevac“, a njihova ukupna vrednost je oko 400 miliona dinara.

-Ako vi uzmete da je izvršenje našeg budžeta za godinu dana 320 miliona dinara, to samo pokazuje koliko je država u ovom trenutku uložila u putnu infrastrukturu opštine Rekovac. Svi mi moramo biti prezadovoljni angažovanjem našeg predsednika koji je uradio da opština Rekovac dobije skoro 12 kilometara asfalta, jer to za nas mnogo znači –rekao je predsednik opštine.

Posle završetka ovih radova, očekuje se asfaltiranje puta dužine od 565 metara u obližnjem selu Kavadar, a te radove finansiraće Ministarstvo za razvoj nedovoljno razvijenih opština.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .