Naslovna // Tu oko nas // Uručeni sertifikati pobednicima konkursa kompanije “CRH Srbija”

Uručeni sertifikati pobednicima konkursa kompanije “CRH Srbija”

Novac je dobilo 10 udruženja za realizaciju projekata iz različitih sfera života: od zdravstva, preko obrazovanja, do turizma. “Uz razvitak kompanije, treba da raste i lokalna zajednica” rekao je Miloš Milojević, tehnički direktor kompanije “CRH Srbija” tokom svečanosti

Predstavnici kompanije “CRH Srbija” sa jednom grupom pobednika konkursa

Kompanija „CRH Srbija“ uručila je sertifikate pobednicima tradicionalnog konkursa „Partnerstvo za budućnost“ proteklog četvrtka u svojim prostorijama.

Ove godine prijavilo se 37 projekata,  a kao i prethodnih godina izabrano je deset koji su dobili po 3000 evra. Kompanija se i ove godine potrudila da nijedna sfera života ne bude zapostavljena: od zdravstva, preko obrazovanja, pa sve do turizma i drugih oblasti. Finansijsku podršku dobili su: Udruženje građana “Đurđevdan” za projekat “Obrazovanjem do jednakosti II”, Opšta bolnica Paraćin za projekat “Bez alata nema zanata”, Ekološko obrazovni centar EKOS za projekat “EKO alarm”, kao i Društvo za negovanje tradicije, kulture, umetnosti, turizma i ekologije “Petrus” za svoj projekat “Turizam i kulturno nasleđe za razvoj Petruške oblasti”. Među nagrađenima su i: Centar za razvoj preduzetništva i inovacija “Smart Connections” za projekat “Lokalni i ekonomski razvoj posle COVID-a 19”, “Unecoop” za projekat “Gradimo sa manje CO2”, paraćinska Gimnazija za projekat “Škola u oblaku”, Udruženje građana “Srpsko društvo za vanredne situacije” za projekat “Mapa sada za zdraviju budućnost grada!”, Građanski pokret “Slobodan izbor” za projekat “Paraćinska e-pijaca” i Šah klub Paraćin za projekat “Kroz šahovsku igru do zdravije ličnosti”:

-Sredstva smo utrošili za nabavku računara za kabinet za učenike sa posebnim sposobnostima, računarstvo i informatiku. Učenici Gimnazije postižu izvanredne rezultate, ali kvalitet nastave nije sasvim u skladu sa materijalno tehničkim mogućnostima. Ovom prillikom, mi ćemo uskladiti nastavu sa uslovima za rad i dalje nastaviti da sarađujemo sa kompanijom “CRH Srbija” –rekla je Biljana Obradović, direktorka kompanije “CRH Srbija”.

-Naziv našeg projekta je “Bez alata nema zanata”. Mi smo ta sredstva, koja smo dobili od kompanije “CRH Srbija”, upotrebili za kupovinu novih instrumenata, prvenstveno za laparoskopiju, koja će sigurno mnogo nama značiti, jer na taj način povećavamo kvalitet pruženih usluga našim pacijentima –istakao je Saša Bacić, direktor Opšte bolnice u Paraćinu.

-Mi smo ove godine konkurisali s projektom koji je vezan za izgradnju pešačke staze levom obalom reke Crnice. Sve to je povezano sa razvojem turizma u klisuri Crnice. Konkretno, na ovom projektu povezujemo jedan most gde prelazimo reku sa ostacima manastirskog kompleksa Manasija tako da je izuzetno dobro što je “CRH Srbija” prepoznala ovo što smo mi precizirali projektom –rekao je Dragan Vučković, predsednik Društva za negovanje tradicije, kulture, umetnosti, turizma i ekologije “Petrus” iz Paraćina.

Uz poštovanje svih mera bezbednosti zbog epidemije korona virusa, na svečanosti u prostorijama ove firme, sertifikate je pobednicima konkursa uručio generalni direktor ove kompanije Roman Menc. Iz rukovodtsva kompanije “CRH Srbija” istakli su da su svake godine sve zadovoljniji prijavljenim projektima:

-Razmišljali smo o tome da odložimo projekat za sledeću godinu, ali smo na kraju došli do zaključka da je ove godine važnije nego bilo koje druge da to održimo i da podržimo lokalnu zajednicu. Jako smo zadovoljni kada vidmo koliko je stvari urađeno na nivou lokalne zajednice u ovih 11 godina. Posebno nas raduje što svake godine ima sve više i više projekata. Svake godine imamo zabrinutost kada krećemo u projekat zbog toga koliko ćemo prijava imati. Ove godine smo zadovoljni tim brojem, a uvek se iz tog kvantiteta izdvoji kvalitet. Kada se osvrnemo na ovih prethodnih 11 godina unazad stvarno je mnogo lepih projekata urađeno u ovoj zajednici. Možemo svi zajedno sa lokalnom zajednicom da budemo ponosni. Nije važno da kompanija sama po sebi raste, nego da uz njen razvitak, raste i lokalna zajednica koju treba da podržimo –rekao je Miloš Milojević, tehnički direktor kompanije “CRH Srbija”.

Po završetku uručivanja sertifikata, usledilo je zajedničko fotografisanje, a iz kompanije „CRH Srbija“ poželeli su sreću svima u realizaciji projekata za koja su dobili finansijska sredstva.

Cilj konkursa “Partnerstvo za budućnost”, koji se sprovodi već 11 godina, taj je da se finansijski pomogne udruženjima i organizacijama sa teritorije opštine Paraćin, sa ciljem unapređivanja lokalne sredine. Konkurs je bio otvoren od 18. marta do 30. aprila ove godine. Potpisivanje ugovora završeno je u julu, kada su sredstva i uplaćena organizacijama. Zvanična ceremonija proglašenja pobednika konkursa bila je planirana za jul, ali je odložena zbog tadašnje loše epidemiološke situacije u našoj zemlji.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .