Naslovna // Tu oko nas // Vanredna situacija u selu Vojska kod Svilajnca

Vanredna situacija u selu Vojska kod Svilajnca

Zbog obimnih padavina usled kojih je došlo do izlivanja bujičnog potoka Lovča i reke Trstene, u selu Vojska u svilajnačkoj opštini, u ponedeljak je proglašena vanredna situacija. Polavljene meštane obišao je predsednik opštine Svilajnac, Predrag Milanović

Foto: TV Kopernikus

Trstena i Lovča još jednom prave probleme meštanima sela Vojska u svilajnačkoj optini.Tokom noći, nedelja na ponedeljak, voda je poplavila desetak kuća, pomoćne objekte, ekomomiju i plodne oranice. Meštani Vojske kažu da se ovakva katastrofa ne pamti još od sedamdesetih godina prošlog veka. U selu Vojska je proglašena je  vanredna situacija.

,,Reka se izlila oko dva sata jutros i do sada je u desetak kuća ušla voda. Dosta domaćinstva je poplavljeno, imamo i jednu kuću gde su ljudi na spratu, odsečeni od ostatka sela, pa su spasilačke ekipe upućene ka njima. Ono što nas brine su padavine koje su najavljene nadalje, pa smo proglasili vanrednu situaciju u selu Vojska. Ovde su vatrogasci, Crveni krst, doneli smo i pumpe da izbacujemo vodu. Što se tiče poljoprivrede, takođe je velika šteta’’, rekao je Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac, obilazeći selo Vojska.

Pored predstavnika svilajnačke lokalne samouprave, u saniranje štete usled poplava u selu Vojska, uključene su sve spasilačke službe i Crveni krst koji donosi namirnice meštanima koji ne mogu da izađu iz svojih domova. Procena štete biće urađena narednih dana.

T.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .