Naslovna // Tu oko nas // Više od 10,5 miliona dinara za razvoj obrazovanja u Levču

Više od 10,5 miliona dinara za razvoj obrazovanja u Levču

Ministar Branko Ružić je prilikom posete opštini Rekovac obišao i farmu na kojoj učenici Poljoprivredno-veterinarske škole imaju praksu, a prisustvovao je i svečanoj akademiji povodom obežavanja Dana i slave ove obrazovne ustanove

Foto: TV Kopernikus

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Branko Ružić posetio je danas opštinu Rekovac.

Ovoj opštini nedavno su, od Ministarstva kojim rukovodi Ružić, odobrena dva projekta: jedan u vrednosti od četiri i po miliona dinara za rekonstrukciju Doma učenika Poljoprivredno-veterinarske škole u Rekovcu, a drugi od šest miliona i sto hiljada dinara za obnovu Osnovne škole „Dušan Popović“ u Belušiću. 

Ružić je tom prilikom obišao farmu na kojoj učenici Poljoprivredno veterinarske škole u Rekovcu imaju praksu. Tom prilikom izrazio je zadovoljstvo onim što je imao prilike da čuje i vidi, ali dodao je i da će ovi projekti koji su odobreni samo dodatno podstaći mlade ljude da stiču i nadograđuju svoje obrazovanje u Rekovcu:

-Obrazovanje mora biti dostupno svima. Okolnosti, ambijent, okruženje i ostali uslovi u kojima naša deca uče, ali i nastavnici i profesori rade, moraju biti barem u nekoj meri ujednačeni. Zato smo rešili da iz fonda koji je ove godine iznosio preko 750 miliona dinara pomognemo upravo one sredine kod kojih je ta potreba izraženija. Rekovac nažalost spada u one opštine koje su u četvrtoj kategoriji po razvijenosti. Mislim da smo na ovaj način dali jasan podstrek da bi se pomoglo obrazovnim ustanovama u ovom kraju. Poljoprivredno-veterinarska škola poseduje jak kadrovski potencijal, a ova škola sa Domom učenika jedna je od četiri najjače u Srbiji. Ovo je poljoprivredni kraj, a jedna od prednosti na koje kao država ukazujemo je svakako  poljoprivreda –rekao je Ružić.

Stevanović, Ružić i Đorđević: Foto TV Kopernikus

Predsednik opštine Rekovac Aleksandar Đorđević izrazio je veliko zadovoljstvo: kako zbog posete ministra Ružića, tako i zbog odobrenih projekata kojima će unaprediti obrazovanje u ovoj kraju Srbiju:

-Velika je stvar kada nas poseti neko iz Vlade, naročito kada je neki ministar u pitanju. Ovi projekti su od velikog značaja za decu koja će biti u školskim klupama tih škola. Imamo lepu saradnju sa ministarstvom, a to ovi projekti i dokazuju. Zajedno smo videli da naša škola raspolaže izuzetno dobrim kadrom i uslovima za školovanje dece, tako da se nadam da ćemo ove godine imati dovoljan broj dece za upis u novu školsku godinu –istakao je Đorđević.

Od 2012. do 2017. godine uloženo je preko milion i po evra u Poljoprivredno-veterinarsku školu u Rekovcu, rekao je direktor ove obrazovne ustanove Ljubiša Stevanović:

-Ova poslednja donacija od Evropske unije koja je stigla u januaru mesecu je pokazatelj koliko je naša škola poštovana i cenjena. Pozivam sve učenike koji su zainteresovani za neki od četiri smera koje nudimo, da upišu našu školu. Ovde imaju sve uslove za život i rad, kao da su u nekoj školi u Beogradu –napomenuo je direktor.

Obeležavanje Dana i slave škole: Foto TV Kopernikus

Istog dana, upriličena je i svečanost povodom obeležavanja Dana i slave ove srednje škole, praznika Svetih Ćirila i Metodija. U prisustvu ministra, predsednika opštine, direktora, zaposlenih i svetštenih lica, prerezan je slavski kolač, a priređen je i prigodan kulturno-umetnički program.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .