Naslovna // Tu oko nas // Završen četvrti Međunarodni turnir u ženskom futsalu u Rekovcu

Završen četvrti Međunarodni turnir u ženskom futsalu u Rekovcu

Ekipa iz Zemuna osvojila je prva mesta u kategorijama seniorki i pionirki. Turnir je trajao četiri dana, uz učešće 48 ekipa, među kojima je bilo kako onih iz Srbije, tako i onih iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine

Zemun poneo dva trofeja za prvo mesto: Foto Saša Jović

Međunarodni turnir u ženskom futsalu održan je protekle sedmice, od šestog do devetog februara, po četvrti put u opštini Rekovac.

Učestvovalo je 48 ekipa, kako iz Srbije, tako i iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Turnir se odigrao u kategorijama princeza, pionirki, kadetkinja i seniorki. U finalu seniorskih ekipa, koje je održano 9. februara, takmičili su se klub iz Zemuna i „Ekonomist“ iz Nikšića. Rezultatom 1:0, pobedila je ekipa iz Zemuna. Ovo je njihovo četvrto učešće na turniru i treća pobeda, a njihova ekipa trijumfovala je i u kategoriji pionirki:

-Mi se ovde osećamo kao domaćini. Već četvrtu godinu zaredom smo tu. Ove devojke su pobrale simpatije publike. Hvala opštini Rekovac na gostoprimstvu i na velikoj organizaciji. Nije lako organizovati ovaj turnir –rekao je Nedeljko Čolić, šef Stručnog štaba Ženskog fudbalskog kluba “Zemun”.

U kategoriji princeza, šampionski trofej pripao je klubu iz Gornjeg Milanovca, dok su među kadetkinjama najbolje bile fudbalerke iz nikšićkog „Ekonomista“. Vladan Milojević, sekretar Sportske organizacije opštine Rekovac, istakao je da je zadovoljan kako je protekao turnir:

-To je najjači i najbolji turnir u regionu po izjavama mojih kolega i prijatelja koji vode ženski fudbal u Srbiji i Bosni i Hercegovini. U saradnji sa lokalnom samoupravom koja uvek staje iza nas organizujemo ovaj veliki turnir. Imali smo mnogo priprema sportista u Rekovcu, tako da imam samo reči hvale za lokalnu samoupravu –rekao je Milojević.

Turniru je prisustvovao i predsednik opštine Rekovac Aleksandar Đorđević koji je istakao značaj održavanja ove sada već tradicionalne  sportske manifestacije za njihov kraj:

-Ovo mnogo znači za naš kraj. Lepo je da druge ekipe van naše zemlje čuju za Rekovac i da znaju da postoji ovo naše mesto. Ovde živi dosta dobrih ljudi koji su raspoloženi za sport i druženje. Na mladima svet ostaje, a ženski fudbal je u razvoju. Drago mi je što Rekovac u našoj zemlji zauzima značajno mesto na mapi ženskog fudbala. Ženski fudbalski klub “Levač” koji mi imamo je veoma poštovan. Očigledno je da smo bili dobri domaćini i prošle godine, te su poželeli da opština Rekovac opet bude domaćin –rekao je Đorđević između ostalog.

Pored pehara, ekipe su dobile i zahvalnice za učešće.

Dušan Miletić

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .