Naslovna // Uncategorized // Čepom do osmeha

Čepom do osmeha

Skupljanjem čepova, njihovom reciklažom i prodajom, u osnovnoj školi „Goran Ostojić“ u Jagodini, prikupljan je novac za kupovinu invalidskih kolica


Osnovna škola „Goran Ostojić“ redovno praktikuje učestvovanje u humanitarnim akcijama, a poslednja u nizu je akcija pod nazivom „Čepom do osmeha“, u kojoj učestvuju dve godine zaredom. Sav novac od prodaje prikupljenih i recikliranih čepova, biće iskorišćen za kupovinu invalidskih kolica za one kojima je to potrebno. U akciji su učestvovali kako đaci, tako i učitelji i nastavnici ove škole:
Svako od učenika je skupljao čepove sa različitih ambalaža i donosio ih je u školu, a učenici iz Đačkog parlamenta i starijih razreda su pravili kutije koje su postavljali u zgrade oko škole. Samim tim, i građani su pomagali u ovoj akciji. Prikupili smo veliki broj čepova koje ćemo transportovati, kao i prošle godine, kako bi se reciklirali i od tog skupljenog novca kupila pomagala. Svi đaci su itekako svesni od kakvog je značaja ova akcija i svi su to sa radošću radili. Nama je cilj da pomognemo nekome, ali ne samo u ovoj akciji. Učenici su takođe pomagali u bilo kom smislu i kada su druge humanitarne aktivnosti bile u pitanju –rekao je Jovan Ivanović, predsednik Đačkog parlamenta osnovne škole „Goran Ostojić“.
Škola je zadovoljna brojem skupljenih čepova i ovde ne planiraju da se zaustave, već da ovu akciju prošire i po celoj teritoriji Jagodine kako bi se pomogao što većem broju dece.
Dušan Miletić

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .