Naslovna // Kultura, Uncategorized // Izložba ULUPUDS-a u Jagodini: Velika umetnost u malim okvirima

Izložba ULUPUDS-a u Jagodini: Velika umetnost u malim okvirima

Predstavljeno je 56 dela rađenih različitim tehnikama, a u jagodinskom Centru za kulturu biće postavljena do 31. avgusta

Svaki posetilac izložbe može da glasa za sebi najdraže delo

Izložba dela malog formata Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije otvorena je od 13. avgusta za sve ljubitelje umetnosti i posetioce u Centru za kulturu „Svetozar Marković“ u Jagodini.

Radi se o tradicionalnoj putujućoj izložbi poznatog Udruženja, a ove godine publika će imati prilike da pogleda 56 dela od isto toliko autora. Oni su radili različitim tehnikama kao što su akvarel, ulje na platnu, digitalna štampa, ilustracija, linorez, grafit i brojne druge, a teme su raznovrsne:

-To je izložba kojoj se uvek jako radujemo i koja je uvek jako lepo dočekana kod nas. Pre svega, zato što nosi neku posebnu intimu. Mislim da svaki posetilac može da nađe sebi nešto interesantno i za razliku od izložbi klasičnog galerijskog formata gde uvek treba da postoji neka distanca da bi se rad sagledao, ovde baš treba da priđete i da pažljivo pogledate rad –rekla je Marija Vulić, urednik likovnog programa Centra za kulturu u Jagodini.

Ono što je još karakteristično za ovu izložbu je i to da svaki posetilac ima priliku da glasa za delo koje mu se najviše dopalo, dok će na završnoj izložbi u galeriji „Singidunum“ u Beogradu biti proglašen pobednik. Izložba će u jagodinskom Centru za kulturu biti postavljena do 31. avgusta, a postavka se potom seli u Arilje.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .