Naslovna // Slobodno vreme, Uncategorized // Matura jagodinske Gimnazije: Elegantnim koracima u nove životne pobede

Matura jagodinske Gimnazije: Elegantnim koracima u nove životne pobede

“Ova generacija je po mnogo čemu posebna. Vrlo smo zadovoljni njom. Želim im puno uspeha” rekao je Miroslav Veljković, direktor jagodinske Gimnazije

Foto: TV Kopernikus

Zbog stabilizacije sa pandemijom korona virusa, a posle jednogodišnje pauze, proslave maturskih večeri ponovo mogu da se održavaju – na veliku radost svih svršenih osnovaca i srednjoškolaca. Termin održavanja je i ove godine drugačiji, ali ne i uzbuđenje među maturantima. Jagodinska Gimnazija “Svetozar Marković” na najlepši mogući način ispratila je još jednu generaciju učenika, a direktor Miroslav Veljković nije krio da je ova školska godina bila po mnogo čemu specifična:

-Mature nikada nismo izodili u julu, već uvek maja ili početkom juna. Posle ove pandemije koja je zabeležena svuda u svetu, pa i kod nas, ponovo imamo mature. Vrlo je važno da napomenem da u jednom odeljenju od 17 učenika mi ove godine imamo 10 vukovaca. Uprkos svim uslovima za koje znate kakvi su bili, mi smo apsolutno zadovoljni ovom generacijom. Ispratili smo 154 učenika iz sedam odeljenja sa pet smerova. Čuo sam da je dobar deo položio prijemne ispite i da je upisao željeni fakultet. Ja im želim zdravlje, puno uspeha i da se čuvaju. Fakultet je samo prva stepenica ka njihovim stremljenjima. Nadam se da će im se sve ovo što sam im poželeo i ostvariti –rekao je Veljković.

Posle svečanog defilea u ulici pored Gimnazije, maturanti su se zaputili ka sali gde su slavili završetak školovanja. Neki od njih će druženje možda nastaviti u amfiteatru izabranog fakulteta, a neke će život odvesti na drugu stranu. Priliku za druženje i prepričavanje srednjoškolskih uspomena, kao što tradicija nalaže, imaće na novoj zajedničkoj proslavi – za pet godina. A možda to bude čak i ranije.

D.M.


tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .