Naslovna // Društvo, Uncategorized // Penzioneri iz Niša posetili Jagodinu

Penzioneri iz Niša posetili Jagodinu

Turisti su tom prilikom obišli Akva park, Muzej voštanih figura, izletište „Potok“ i zoološki vrt, a u znak dobre saradnje razmenjeni su i pokloni. Turiste je dočekala i pozdravila Snežana Vukašinović, zamenica gradonačelnika Jagodine

Penzioneri iz Niša obišli su sve turističke znamenitosti ovog grada

Članovi Gradskog odbora Udruženja penzionisanih podoficira Vojske Srbije iz Niša posetili su Jagodinu u subotu 14. septembra.

Tom prilikom, oni su obišli sve znamenitosti po kojima je ovaj grad poznat širom Srbije, a srdačnu dobrodošlicu poželela im je Snežana Vukašinović, zamenica gradonačelnika Jagodine. Ona ih je tom prilikom upoznala sa turističkom ponudom grada Jagodine, ali i sa jedinstvenim socijalnim programom koji u ovom gradu podrazumeva jednaku brigu o svima:

-Želim da kažem da su se prvo penzioneri i učenici vozili besplatno, a od 19. januara ove godine to mogu da čine svi žitelji na teritoriji grada Jagodine. Ako su u stanju socijalnih potreba, naši penzioneri imaju novčanu pomoć. Nažalost, život nije ispunjen samo lepim stvarima. Ima trenutaka kada se članovi porodice razbole. Zato svakog jutra ispred Skupštine grada autobus besplatno prevozi obolele pacijente do Beograda, gde imaju zakazan pregled na klinici. To je samo delić te socijalne politike. Volela bih da u čitavoj Srbiji bude kao što je kod nas i da ljudi zaista budu srećni i zadovoljni, a naročito kada odu u penziju jer su to svojim radom i zaslužili –istakla je Vukašinović između ostalog.

Muzej voštanih figura ostavio je pozitivan utisak na posetioce

Predsednik Gradskog odbora Udruženja penzionisanih podoficira Vojske Srbije u Nišu, Milorad Petković, zahvalio se na toploj dobrodošlici. U znak dobre saradnje, usledila je i razmena poklona, a Petković je istakao da su o Jagodini čuli samo reči hvale:

-Došli smo danas s radošću da posetimo ovaj vaš grad i da obogatimo naše iskustvo, ali i znanje o ovoj našoj lepoj Srbiji, o gradu o kome se toliko priča i o vašem predsedniku koji toliko čini za sve građane Jagodine, kao i čitav region. Drago mi je da smo danas zajedno sa Vama i u ime Udruženja penzionisanih podoficira Vojske Srbije pozdravljam sve građane Jagodine, gospodina Dragana Markovića Palmu i sve rukovodioce grada, kao i mlade ljude koji su naša budućnost. Zahvaljujem se na lepom prijemu i nadam se da će biti prilike da se ponovo družimo –rekao je Petković.

Mnogobrojni turisti su najpre obišli „Akva park“, a zatim i Muzej voštanih figura gde su imali prilike da vide postavku od figura najznačajnijih ličnosti stare i nove istorije iz svih sfera života. Potom su se uputili ka izletištu „Potok“ gde su imali prilike da vide veštački vodopad i letnju scenu, a obilazak turističkog kompleksa završen je posetom zoološkom vrtu „Tigar“.

Dušan Miletić

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .