Naslovna // Sport, Uncategorized // Rukometašice “Jagodine” osvojile Kup Srbije

Rukometašice “Jagodine” osvojile Kup Srbije

One su finalu u Zrenjaninu pobedile „Naisu“ iz Niša rezultatom 32:24. Trener Dragan Markov prezadovoljan postignutim rezultatom, a najbolji igrač turnira je kapiten Jelena Gojković

Ovo je treći put da rukometašice “Jagodine” osvoje Kup Srbije: Foto ŽORK Jagodina Facebook

Rukometašice „Jagodine“ osvojile su Kup Srbije, čije finale je održano u Zrenjaninu protekle nedelje, 27. septembra. One su rezultatom 32:24 pobedile „Naisu“ iz Niša.

Devojke su od samog starta važile za favorita, a trener Dragan Markov prezadovoljan je postignutim rezultatima:

-Zaista, devojke su na dominantan način odigrale ovo finale Kupa. To se videlo i u uživo prenosu na televizii. Drago mi je zbog njih. One su te koje rade, odriču se mnogo toga i na ovaj način to se njima vrati titulama i prestižom. Grad je naša maksimalna podrška u svemu ovome. Bez grada i gospodina Dragana Markovića Palme, bez našeg predsednika Aleksandra Miladinovića, prosto ni nas ne bi bilo. Oni su u ovom klubu videli nešto pozitivno, a mi se trudimo da predstavljamo grad na pozitivan način –rekao je Markov.

Najbolji igrač finalnog turnira je kapiten „Jagodine“ Jelena Gojković. U polufinalnoj utakmici postigla je sedam pogodaka:

-Prezadovoljne smo kako smo odigrale. Jeste da je to bilo pred praznim tribinama, ali mi smo nama bile dovoljne i tu je bio naš stručni štab. Same sebi smo napravile našu energiju koja nam je bila potrebna da tokom cele utakmice igramo i donesemo pobedu –rekla je Gojković.

-Ovo je jedan izuzetno težak turnir. To su dve jako teške utakmice sa dva vodeća kluba, dve povrede, dva ključna igrača su mi se povredila. Pauza od tri meseca je uzela danak. Počinje prvenstvo za desetak dana i pokušaćemo sve da uradimo. Mislim da su devojke ovog trenutka pokazale jak karakter na terenu i da nadam se da će titula prvaka doći u ovaj grad –rekao je predsednik kluba Aleksandar Miladinović.

Ovo je šesti trofej rukometašica „Jagodine“ u istoriji ovog kluba, posle dve titule prvaka, jednog Super kupa i dva u Kupu Srbije.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .