Naslovna // Tema dana, Uncategorized // Završena podela vaskršnjih paketa u Jagodini

Završena podela vaskršnjih paketa u Jagodini

Podeljeno je 3300 paketa pomoći po gradu i okolnim selima, a za njih nije uzet nijedan dinar iz budžeta grada

Penzioneri su istakli da im pomoć puno znači

Za tri dana podeljeno je 3300 vaskršnjih paketa, kako u gradu Jagodini, tako i u okolnim selima. Radi se o akciji Skupštine grada Jagodine i Centra za socijalni rad, a sve sa ciljem da se pomogne građanima i meštanima koji ne smeju da izlaze za vreme vanrednog stanja, socijalno ugroženim licima, bolesnima i onima kojima nema kod pomogne u ovom trenutku:

-Prvenstvo imaju osobe starije od 65 godina koje imaju mala primanja, male penzije ili ih nemaju, oni koji boluju od hroničnih bolesti i koji nemaju bliže srodnike da se o njima staraju. U ovu akciju ubacili smo i najugroženije slojeve koje imamo na evidenciji Centra za socijalni rad, a to su porodice sa četvoro i više dece gde su uglavnom samohrani roditelji, a ubacili smo i ljude koji su na evidenciji, a koji su materijalno ugroženi. Ovi paketi su zaista vredni, puni su hrane, papirne galanterije i naš grad se zaista trudio da obezbedi kvalitetne pakete da bi građani koji su najugroženiji takođe proslave Vaskrs –rekla je Biserka Jakovljević, direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini.

Za pakete nije potrošen nijedan dinar iz budžeta grada

Veliku pomoć u isporuci paketa ovim ustanovama pruža i oko 100 mladih volontera. Oni odlaze i do najudaljenijih sela kako bi svima koji su pozvali uručili ovaj kvalitetan paket pomoći:

-Odlučio sam se da se bavim ovim poslom da bi pomagao starijim ljudima u ovoj situaciji, a utisci na terenu su pozitivni –rekao je volonter Lazar Pajić.

-Pitamo ih koje su godište, da li boluju od neke bolesti, da li imaju nekog bližnjeg da im pomognu oko nekih osnovnih životnih namirnica, lekova i osnovnog što im je potrebno. Prezadovoljni su i zahvalni što smo mi tu da im pomognemo u svakom trenutku –rekla je Milena Makić, volonterka. 

Oni koji su pomoć dobili – veoma su zahvalni: kako ustanovama na angažovanju, tako i mladim volonterima koji su im doneli pomoć:

-Ova pomoć je i  te kako dobrodošla na ovu krizu. Hvala gradu i lokalnoj samoupravi –rekao je jedan penzioner.

-Imam 86 godina i živim sam. Imam ćerke, one su udate, svako je kod svoje kuće i tako živim. Malo radim u bašti, zanimam se koliko mogu, ali ovo nije život. Hvala Bogu i svima koji su se setili da mi pomognu. Mnogo mi znači ova pomoć –bile su reči jednog gospodina.

Podsećanja radi, za vaskršnje pakete nije potrošen nijedan dinar iz budžeta grada, a oni su obezbeđeni uz pomoć donatora.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .