Naslovna // Vesti // Borba protiv korone u jagodinskim vrtićima: Svi poštuju propise

Borba protiv korone u jagodinskim vrtićima: Svi poštuju propise

„Tako će biti sve dok one budu bile na snazi. Hvala svim roditeljima koji poštuju propise koje smo doneli kako Ministarstvo, tako i mi kao ustanova“ rekla je Violeta Nikolić, direktorka Predškolske ustanove „Pionir“ u Jagodini

Violeta Nikolić, direktorka PU “Pionir” u Jagodini

Korona virus je još uvek prisutan kako u celom svetu, tako i u našoj zemlji. Građani, ali i svi javni objekti gde cirkuliše veliki broj ljudi, pridržavaju se svih propisanih mera zaštite, a takva je situacija i u jagodinskim vrtićima. Direktorka Predškolske ustanove „Pionir“ u Jagodini Violeta Nikolić zahvalila se svim roditeljima koji poštuju mere koje je propisalo Ministarstvo, ali i njihova ustanova:

-Svi radnici se pridržavaju propisanih mera i tako će biti dok one budu bile na snazi. Poštuju ih i roditelji i ja im se zahvaljujem na tome. Kod nas još uvek važi jutarnja preventiva koja se sastoji od merenja temperature na ulasku, dezinfekcije prostorija, ali i ruku kod roditelja i dece pri ulasku. Roditelji ostavljaju decu u vrtić na ulaznim vratima i  ne ulaze u objekat za te potrebe. Tada ih preuzimaju vaspitačice i medicinske sestre koje brinu o njima do dolaska roditelja –istakla je Nikolić.

Jagodinske vrtiće u celom gradu trenutno pohađa oko 300 mališana. Preko leta je broj dece u vrtićima manji, ali direktorka je istakla da je trenutno takva zato što ima puno roditelja koji nemaju gde da ostave svoju decu dok su na radnom mestu.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .