Naslovna // Vesti // Cela Ćuprija uz Aleksu Milanovića !

Cela Ćuprija uz Aleksu Milanovića !

Mladi atletičar Aleksa Milanović, član omladinskog atletskog tima „Morava“ iz Ćuprije predstavlja Srbiju na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Đeru, u Mađarskoj, koje je počelo 23. jula i trajaće do 29. jula. Opština Ćuprija dala punu podršku reprezentativcu


Proteklog četvrtka, u sali za sastanke Skupštine opštine Ćuprija, održan je prijem mladog atletskog reprezentativca iz Ćuprije, Alekse Milanovića i članova njegovog kluba „Morava“. Njih su dočekali Ninoslav Erić, predsednik opštine Ćuprija i Vladimir Vasiljević, savetnik predsednika opštine za kulturu, sport i turizam u Ćupriji. Povod je bio odlazak Alekse na Evropski olimpijski festival mladih koji je počeo 23. jula i traje do 29. jula u Đeru, u Mađarskoj.
Mladi atletski reprezentativac vidno je uzbuđen zbog toga što će imati priliku da predstavlja svoju zemlju na ovako prestižnom takmičenju:
Uzbuđen sam, ovo mi je najveće takmičenje do sada od kad treniram. Naravno, imam tremu, ali nadam se da me neće sputavati u tome da dam svoj maksimum i oborim lični rekord. Bio sam sedam dana na Kopaoniku, tamo sam trenirao. Dao sam maksimum na svakom treningu i tamo, a i ovde. Nadam se da će mi to doneti najbolji rezultat –entuzijastično je izjavio Aleksa i zahvalio se porodici, trenerima, svom klubu i opštini Ćuprija na podršci koju dobija.

Sastanku su, pored Alekse, prisustvovali i njegovi treneri Dragan Zdravković i Snežana Jovanović, kao i njegovi drugari iz omladinskog atletskog kluba „Morava“, kao i članovi porodice. Aleksin trener, Dragan Zdravković, smatra da je njegovo učešće na Evropskom olimpijskom festivalu mladih od velikog značaja, kako za Aleksu, tako i za ostale članove tima, ali i za sve Ćupričane:
On je sjajno dete. Ima odlične rezultate i ove godine je uradio nešto što sigurno niko iz Ćuprije nije u poslednjih 20 godina uradio. Ispunio je normu da se takmiči u dve discipline: trka na 1500 i trka na 3000 metara. On će se, ipak, takmičiti u disciplini na 1500 metara. Za njega je polufinalna trka finalna, a sam ulazak u finale bio bi veliki uspeh. Naredni evropski olimpijski festival mladih je za dve godine, kada će opet imati pravo učešća,a do tada ćemo puno raditi. Imamo zaista dobru podršku opštine, koja finansira klub. Velika je stvar što smo od njih dobili atletsku dvoranu. Ako smo u ovim uslovima ostvarili ovakav uspeh, tek ćemo pokazati šta znamo –optimistično je najavio trener Dragan Zdravković.
Predsednik opštine Ćuprija, Ninoslav Erić i njegov savetnik za kulturu, turizam i sport Vladimir Vasiljević, nisu krili ponos i sreću zbog uspeha sugrađanina i njegovog kluba:
Mnogo je bitno da se mladi bave sportom, pogotovo atletikom koja je primarna za razvoj deteta. Važno je da se mladi bave sportom, a ne nekim drugim stvarima. Mislim da je Aleksa odličan primer i da će njegov uspeh privući mlade da se bavi ovim sportom. Opština Ćuprija će uvek biti uz vas. Nadam se da ćemo osvetlati obraz svim šampionima koji potiču iz Ćuprije –rekao je Erić i poželeo Aleksi sreću, dok je Vasiljević, poručio Aleksi da se ne opterećuje medaljom, već da da sve od sebe i pokaže drugima koliko je atletika interesantna aktivnost u kojoj itekako može da se napreduje. Takođe, istakao je i da Ćuprija posle dugog niza godina ima takmičara sa ozbiljnim talentom na Evropskom olimpijskom festivalu mladih. Govorilo se i o nastavku rada na atletskom kompleksu, čim se budu u potpunosti ostvarile donacije, što se očekuje u skorijoj budućnosti.
Sastanak je završen čestitkama i porukama podrške, ali i nezaobilaznim zajedničkim fotografisanjem. Evropski olimpijski festival mladih počeo je 23. i traje do 29. jula u Đeru, u Mađarskoj. Srpski tim koji putuje broji 43 člana iz sedam različitih sportova: atletike, biciklizma, džudoa, gimnastike, kajaka, plivanja, tenisa i ženske odbojke. Zastavu Srbije ispred našeg olimpijskog tima nosi mlada džudistkinja Anja Obradović, evropska kadetska šampionka i prvakinja na svetskoj rang listi.

Dušan Miletić

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .