Naslovna // Vesti // Dan Švedske u OŠ “Goran Ostojić”

Dan Švedske u OŠ “Goran Ostojić”

U jagodinskoj Osnovnoj školi “Goran Ostojić” danas je u okviru projekta “Škola bez nasilja” održana priredba posvećena Nacionalnom prazniku Švedske koji se kod njih slavi u školama i vrtićima. Priredbi su prisustvovala i deca iz partnerskih škola “Rada Miljković ” i Ozren Popović”, kao i iz škole “11 Maj”, sa kojom imaju dobru saradnju.

švedsko srpsko prijateljstvo

Današnja priredba okupila je veliki broj učenika koji su učestvovali, ali i veliki broj onih koji su pratili ovaj kulturni događaj. Cilj im je bio druženje, razmena pozitivnih iskustava i upoznavanje sa životom i radom švedskih učenika.

– Svake godine organizujemo neko druženje, a ove godine smo izabrali značajan dan Kraljevine Švedske, dan Svete Lucije, i u stvari- dan švedsko-srpskog prijateljstva, kako smo ga nazvali- rekla je Mirjana Srećković, direktorka OŠ “Goran Ostojić”. Ona je ovom prilikom naglasila da će do dolaska raspusta u ovoj školi svakog dana biti organizovan neki program, različite priredbe, veče stranih jezika, kao i prezentacije svih sekcija. Najavljen je i nastup hora “Slavistika” iz Beograda, koji će u ovoj školi gostovati 22. decembra.

Pored osnovnog obrazovanja učenici OŠ “Goran Ostojić” putem ovog i mnogobrojnih drugih projekata imaju priliku da se druže i upoznaju sa životom i radom učenika drugih škola. U najavi ove škole je još jedan projekat “Razigrana matematika”, koju planiraju da u idućoj godini realizuju sa OŠ “Mihajlo Pupin” iz novosadske opštine Veternik.

Slavica Ljuboja

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .