Naslovna // Vesti // Danas vakcinisano više od 900 Jagodinaca

Danas vakcinisano više od 900 Jagodinaca

“Zadovoljni smo odzivom, ali i dalje se treba pridržavati mera. Opuštanje tek dve do tri nedelje posle revakcinacije” napominju lekari iz jagodinskog Doma zdravlja

Foto: TV Kopernikus

Više od 8000 Jagodinaca primilo je prvu dozu vakcine u borbi protiv korona virusa, dok je revakcinisano oko 4500 pacijenata. Danas je, na vakcinalnim punktovima u Domu zdravlja, Opštoj bolnici i Hali sportova „JASSA“, prvu dozu kineske „Sinofarm“ vakcine primilo oko 900 ljudi. Iako se radi o bezbednim i proverenim vakcinama, lekari kažu da svi koji su primili neku od tri ponuđene, i dalje moraju da se pridržavaju propisanih mera zaštite:

-Nema opuštanja ni posle prve, a ni posle druge vakcine. Treba da prođe minimum dve do tri nedelje da bi se eventualno malo opustili. Postoje podaci o zaražavanju posle prve doze, ali i posle druge doze. Oni se zaraze negde pre primanja revakcine, pa se simptomi ispolje par dana posle revakcinacije. Znači, treba i dalje da se poštuju mere, a tek dve do tri nedelje posle revakcinacije mogu malo da se opuste –rekla je dr Katarina Simić iz jagodinskog Doma zdravlja.

Imunizacija u borbi protiv korona virusa organizovana je u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, lokalnom samoupravom, Domom zdravlja i Opštom bolnicom. Svi koji žele da se vakcinišu, mogu se prijaviti putem portala elektronske uprave. Nepokretne građane koji žele da prime vakcinu, služba će vakcinisati na terenu.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .