Naslovna // Vesti // Delegacije Istočnog Sarajeva i opštine Sokolac posetile grad Jagodinu

Delegacije Istočnog Sarajeva i opštine Sokolac posetile grad Jagodinu

Oni su tom prilikom posetili Akva park, ZOO vrt, Muzej voštanih figura i izletište „Potok“, a bili su i na obeležavanju seoske slave u Končarevu

Delegacije grada Istočno Sarajevo i opštine Sokolac u Republici Srpskoj posetili su grad Jagodinu.

Njih je dočekao gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, koji ih je tom prilikom informisao o svemu što lokalna samouprava čini za svoje građane. Zatim, sa njima je obišao i glavne turističke atrakcije ovog grada: Akva park, Zoo vrt „Tigar“, Muzej voštanih figura i izletište „Potok“, kojima su gosti oduševljeni:

-Sama činjenica da je od 2004. godine budžet grada Jagodine sa četiri miliona došao na 25 miliona evra govori o tome koliko vlast brine o ovom gradu. Namera nam je da opština Sokolac, tako i grad istočno Sarajevo ostvare pre svega institucionalne veze sa Jagodinom i da ojačamo saradnju. Kada bude bila uzvratna poseta gradonačelnika nama i mi ćemo predstaviti naš grad. Možemo dosta naučiti od predstavnika lokalne vlasti grada Jagodine. Jako je bitno reći da smo mi u Republici Srpskoj zagledani u Srbiju i da imamo dobre partnerske odnose sa lokalnim zajednicama u Republici Srbiji –rekao je Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva. 

-Srećan sam što sam u početnoj političkoj karijeri uspeo da budem gost grada Jagodine, što mi oduvek bila velika želja i cilj da počnem da učim od velikih. Za mene su ljudi koji su napravili ovo u Jagodini veliki ljudi. Od danas pa ubuduće, nadam se da ćemo bar jednim delom uspeti da preslikamo i prenesemo ono što smo ovde videli i da ćemo u Republici Srpskoj krenuti istim stopama –istakao je Sretko Marjanović, predsednik Skupštine opštine Sokolac.

Svoj boravak u Jagodini, gosti iz Istočnog Sarajeva i opštine Sokolac iskoristili su i za posetu selu Končarevu, gde su prisustvovali obeležavanju seoske slave Svetog Jovana i svetoj arhijerijskoj liturgiji koju je služila njegova svetost patrijarh srpski Irinej.

D.M.

tagovi: , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .