Naslovna // Vesti // Dobro mesto za druženje (VIDEO)

Dobro mesto za druženje (VIDEO)

 

 

ZAHVALJUJUĆI LOKALNOJ SAMOUPRAVI OTVOREN KLUB PENZIONERA U SELU LOVCI

 

Otvoren klub penzionera u selu Lovci 18.06[(000439)2016-06-19-00-07-43]

Klub penzionera u selu Lovci je lepo uređen, opremljen stolovima i stolicama, ima televizor, manju kuhinju i šank tako da će biti mesto okupljanja starijih meštana Lovaca ali i svih onih koji žele da se druže u prijatnom ambijentu

U selu Lovci, prošle sedmice, otvoren je Klub penzionera. Opremanje kluba finansirala je Skupština grada Jagodine.
Lokalna samouprava u Jagodini sprovodi jedinstven socijalni program koji u prvi plan stavlja građanina, njegov interes i njegovu potrebu da bolje živi, a koji je osmislio predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma, rekao je gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović prilikom otvaranja Kluba penzionera u selu Lovci. U svim jagodinskim selima putevi su asfaltirani, izgrađeni su domovi kulture, renovirane škole i ambulante tako da su uslovi života na selu znatno poboljšani. Deo socijalnog programa je briga o svakom čoveku.
– Građani troše budžet a ne političari. Mi brinemo o deci tako što dajemo pomoć za rođenje dece, porodilje dobijaju pomoć do godinu dana, svako dete ima mesto u vrtiću, škole su sređene, deca idu na more. Brinemo se o mladima i nezaposlenima tako što dovodimo investitore i otvaramo nova radna mesta. A brinemo i o ljudima koji su u poznijim godinama tako što obezbeđujemo besplatan prevoz a isto tako pravimo klubove i mesta gde će se oni sastajati, družiti i sećati se svojih mlađih dana – rekao je gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović.
U Mesnoj zajednici Lovci otvoren je Klub penzionera.
– Mi smo obezbedili sređivanje prostorije, opremili smo ga nameštajem kako bi ovaj klub počeo da radi. Nadam se da će on uspešno raditi kao što radi i u drugim seoskim mesnim zajednicama – rekao je Stevanović.
Meštani su zadovoljni što je selo dobilo Klub penzionera i što sada imaju prostor gde će moći da se okupljaju i druže.
– Ovo je pravo mesto za naše druženje jer nemamo gde da izađemo. Ranije smo išli na igranke, a sada možemo ovde da dođemo. Bez ovoga ne bi imali gde da se sastanemo. Ovde igramo domine i karte, razgovaramo i čujemo šta ima novo – kaže Borislav Milanović iz Lovaca.
– Ovo je zaista lepo. Ovakav klub nismo imali do sada. Zahvaljujemo se predsednik Draganu Markoviću Palmi. Ovo je zaista lepo za selo. Ovde ćemo da igramondomine i karte i da popijemo po neko piće – kaže Radomir Nikolić iz sela Lovci.
Klub penzionera se nalazi pored Doma kulture u Lovcima. Inače, ovo selo, koje je udaljeno 17 km od Jagodine ima oko 250 domaćinstava i oko 1.100 stanovnika među kojima je veliki broj onih koji će se sa zadovoljstvom družiti u novom Klubu penzionera.
N.P.

 

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .