Naslovna // Vesti // Dr Darko Miletić, direktor Doma zdravlja u Jagodini: Uz antigen test brže do rezultata

Dr Darko Miletić, direktor Doma zdravlja u Jagodini: Uz antigen test brže do rezultata

„Lekarima je tako omogućeno da za tri do pet minuta konstatuju da li je neko pozitivan ili ne. Važno je da i dalje držimo međusobno rastojanje, kao i da nosimo zaštitne maske“ rekao je dr Darko Miletić, direktor Doma zdravlja u Jagodini

Dr Darko Miletić, direktor Doma zdravlja u Jagodini: Foto TV Kopernikus

Tokom proteklog vikenda, u subotu i nedelju, u kovid ambulanti u Jagodini na korona virus testirano je oko 400 ljudi, rekao je dr Darko Miletić, direktor Doma zdravlja u Jagodini. Kako nam je rekao, od tog broja desetak njih je došlo na kontrolu, a ostalo su bili prvi pregledi:

-Mogu da se pohvalim da je stigao potpuno novi test na korona virus. To je antigen test koji daje rezultate vrlo brzo, za tri do pet minuta. Tako je lekarima baš omogućeno da vrlo brzo konstatuju da li je kod pacijenata prisutan korona virus ili ne. U skladu sa tim, postupamo brzo, maltene odmah, jer je veoma bitno da sve pacijente koji su kovid pozitivni stavimo u izolaciju, kako bi sprečili dalje zaražavanje ljudi u Jagodini. U proseku se na dnevnom nivou konstatuje 20 pozitivnih ljudi. Što se starosne generacije tiče, pravila nema. Radi se uglavnom o ljudima od 30. do 80. godine. Stariji se očigledno bolje čuvaju, a veći je broj mladih. Nadam se da će se, što se gužve tiče, situacija smiriti već sledeće nedelje –rekao je Miletić.

On je takođe istakao da je jako bitno da i dalje držimo međusobno rastojanje i da nosimo zaštitne maske, kao i da izbegavamo velike skupove, a sve sa ciljem sprečavanja daljeg širenja korona virusa.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .