Naslovna // Vesti // Fakultet pedagoških nauka u Jagodini: Još mesta na smerovima za učitelje i domske vaspitače

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini: Još mesta na smerovima za učitelje i domske vaspitače

Ove godine prijavilo se 170 kandidata. Upis primljenih vrši se osmog, devetog i desetog jula

Provera govornih sposobnosti – na propisanoj udaljenosti

Provera govornih, muzičkih i fizičkih sposobnosti budućih studenata Fakuleta pedagoških nauka u Jagodini održana je prošlog ponedeljka, 29. juna, na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini.

Za razliku od prethodnih godina, kada su se provere obavljale unutar ove obrazovne institucije, sada je zbog aktuelne situacije sa virusom, to obavljeno ispred Fakulteta:

-Posle 120 godina ove poljske učionice Sretena Adžića pokazale su svoju punu funkciju i da i danas imaju smisla, pogotovo sada kada smo okruženi ovom bolešću koja nam preti sa svih strana i kada svaka vrsta rada u zatvorenom prostoru povećava rizik od oboljevanja. Tako smo mi doneli odluku da ove segmente prijemnog ispita obavimo ovde u poljskim učionicama. To je sve unelo neku novu vedrinu, radost i entuzijazam: kako kod nas, tako i kod kandidata –rekla je Violeta Jovanović, dekan Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini.

Ove godine, prijavljeno ih je 170, što je prema rečima dekanice, odlično s obzirom na situaciju:

-Fakultet je i ove godine potvrdio da je jedan od najpopularnijih u državi, a najpopularniji pedagoški fakultet u unutrašnjosti. Pozivamo i obaveštavamo naše potencijalne kandidate da su ostala mesta na smerovima za učitelje i vaspitače za rad u domovima. Mesta za predškolske vaspitače su popunjena. Čak imamo i 20 kandidata više od planiranog. Očekujemo da u septembarskom roku popunimo sva slobodna mesta –rekla je Jovanović.

Iako su bili na otvorenom, svi učenici su imali zaštitne maske i pridržavali su se mera propisane fizičke udaljenosti, a bilo ih je iz različitih krajeva Srbije poput Ćuprije, Paraćina, Smederevske Palanke i Kraljeva. Svi kandidati koji su savladali proveru fizičkih, muzičkih i govornih sposobnosti, u okviru prijemnog ispita, u četvrtak 2. jula polagaće tri testa: razumevanja pročitanog, osnovne pismenosti i po prvi put – intervju. Konačne rang liste biće objavljene do šestog jula, a upis primljenih kandidata vrši se osmog, devetog i desetog jula.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .