Naslovna // Vesti // IN MEMORIAM: Stojan Đorđević (29.10.1933 – 12.07.2020.)

IN MEMORIAM: Stojan Đorđević (29.10.1933 – 12.07.2020.)

Stojan Đorđević (29.10.1933 – 12.07.2020.)

U nedelju, 12.jula, na Petrovdan, u 87.godini preminuo je poznati jagodinski pravnik i društveno – sportski radnik Stojan Đorđević.

U svojoj bogatoj karijeri obavljao je niz važnih i značajnih funkcija sa velikim uspehom. Bio je predsednik Izvršnog saveta Skupštine opštine Jagodina, direktor Radio novinske ustanove ,,Novi put”, predsednik Skupštine Jagodinskog sportskog saveza u više mandata, kao i pravni zastupnik ovog sportskog saveza, koji već decenijama unazad spada u red najuspešnijih saveza u Srbiji.

Veliki trag, kao i svuda gde je radio, gospodin Đorđević je ostavio u Radio novinskoj ustanovi ,,Novi put”, u kojoj je radio od septembra 1976. do septembra 1983.godine. Došao je u skromnu kuću, bez dovoljno tehnike u radiju, sa novinama pred kolapsom. Napravio je plan kao i za sve što je radio. Pitao je, proveravao, putovao i iako nov u tom poslu brzo je ovladao svim tehničkim i tehnološkim znanjem. Naravno, uspeh nije izostao.

Imao sam tu čast i privilegiju da sa gospodinom Đorđevićem sarađujem nekoliko godina i da od njega naučim suštinske stvari u pogledu poslovanja i rukovođenja preduzećem. Čika Stoletovo iskustvo, smirenost i intelektualna širina učinili su da se mnogo lakše i odvažnije nosimo sa profesionalnim i sudbinskim izazovima na koje je nailazio JIP ,,Novi put” u teškim godinama privatizacije, kao i da taj težak i mukotrpan posao uz njegovu svesrdnu i stručnu pomoć uspešno privedemo kraju.

I kao što reče kolega Mane Nikolić na ispraćaju čika Stoleta na večni počinak:

,, Ni više odmerenosti, ni više topline. Odmeren, blag, ali čvrst, popustljiv samo uz dobar razlog. Ili možda prvo treba naglasiti njegovu analitičnost, neprestano obrazovanje, istrajnost i upornost da se postigne cilj u koji veruje. Uvek je bio spreman da punom snagom sasluša tuđi problem i istom energijom učini sve da taj problem reši kao svoj. To je činilo njegov neprikosnoveni autoritet”…

U poznim godinama Stole je bio u društvu koje je najviše voleo. Sport mu je bio u srcu i za sport je radio od srca. Kao dugogodišnji predsednik Skupštine Jagodinskog sportskog saveza rado je pomagao i svojim pravničkim znanjem. To je činio i za svoje prijatelje, nesebično, ne mereći minute, ni sate, već samo deleći radost za svaki novi uspeh. Njegov uspeh bila je pre svega njegova porodica, supruga, ćerka, sin – ali za njega nije bilo veće radosti od njegovih unuka. Tu se ispoljava sva nežnost jednog preciznog, u svemu disciplinovanog čoveka.

Svima koji smo ga poznavali i koji smo s njim sarađivali i družili se, mnogo će nedostajati. Uvek dostojanstven, vredan,duhovit i precizan. Uvek spreman da sasluša sagovornika i nenametljivo iznese svoje mišljenje, koje je nekako, po pravilu, uvek bilo najispravnije i najcelishodnije. I zato čika Stole hvala Vam na svemu i za sve, s ponosom ćemo čuvati i negovati sećanje na Vas.

Sahrana Stojana Đorđevića – Stoleta obavljena je u ponedeljak, 13.jula na Gradskom groblju u Jagodini, u prisustvu članova porodice, rodbine i prijatelja.

Lj.V. / R.N.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .