Naslovna // Vesti // Jagodinski Dom učenika srednjih škola: Upis do 23. jula, drugi rok od 25. avgusta

Jagodinski Dom učenika srednjih škola: Upis do 23. jula, drugi rok od 25. avgusta

Cena ista kao i prethodnih godina – 5380 dinara. Ustanova zadovoljava sve uslove za normalan život, ima svoje obezbeđenje i više od 90 kamera

Foto: TV Kopernikus

Dom učenika srednjih škola u Jagodini i ove godine upisuje novu generaciju učenika koji žele da tokom svog školovanja stanuju u ovoj ustanovi. Slobodno je 220 mesta, a prvi upisni rok traje do petka, 23. jula. Dom je otvoren za mlade ljude kako iz Jagodine, tako i iz ostalih opština Pomoravskog okruga:

-U cenu su uključeni smeštaj, kao i tri obroka: doručak, ručak i večera. U našoj ustanovi postoji i mogućnost pripreme za različite aktivnosti poput folklora i glume, ali i za druga takmičenja koja organizujemo na nivou Doma. Imamo i biblioteku od 5000 naslova, koja sadrži kako lektiru, tako i beletristiku, ali i sve one naslove koji su deci potrebni za učenje i razonodu. Sastavni deo Doma su i spoljni tereni za košarku, mali fudbal i rukomet. U celoj zgradi postoji „wi-fi“. Deca mogu da slušaju muziku, gledaju televiziju i da u Domu sebi organizuju društveni život kako oni žele. Što se tiče bezbednosti, mi smo licencirana ustanova sa našim obezbeđenjem. Imamo više od 90 kamera, a pretpostavljam da je bezbednost dece najvažnija njihovim roditeljima. Imamo i vaspitačku službu. Svaka grupa učenika ima svog vaspitača koji brine o toj deci, a grupe su od 20 do 25 učenika –rekao je Marko Maljković, direktor Doma učenika srednjih škola u Jagodini.

Za sve one koji se nisu upisali u prvom roku, od 25. avgusta biće i drugi upisni rok i on će trajati narednih pet radnih dana.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .