Naslovna // Vesti // Jagodinski penzioneri obavili jutarnju kupovinu

Jagodinski penzioneri obavili jutarnju kupovinu

Akciju u ovom gradu organizovali Skupština grada Jagodine i Centar za socijalni rad, a svi kupci tog jutra pohvalili angažovanost i ljubaznost mladih ljudi

Penzioneri zadovoljni snabdevenošću prodavnica

Zbog uvođenja vanrednog stanja, svi penzioneri do skoro nisu mogli da napuštaju svoje domove. U međuvremenu, Vlada Republike Srbije je promenila svoju odluku, tako da sada mogu da izlaze napolje svakog dana po sat vremena od 18 sati do 1 sat posle ponoći. Ukoliko su im potrebne neke namirnice, kupovinu mogu da obave od 4 do 7 ujutru u određenim marketima, a tako je bilo i proteklog četvrtka u Jagodini.

Grad Jagodina je uz pomoć Centra za socijalni rad organizovao pomoć mladih volontera koji su pomagali starijim licima sa iznošenjem torbi po izlasku iz radnji i njihovim pakovanjem u taksi vozila koja su ih čekala ispred marketa i prevozila besplatno do svojih kuća, rekla je Biserka Jakovljević, direktorka Centra za socijalni rad i dodala da akcija podele humanitarnih paketa još uvek traje:

-Do sada je na teritoriji grada Jagodine preko 4500 porodica primilo humanitarne pakete koji se sastoje od prehrambenih i higijenskih namirnica. Mi smo pri kraju naše akcije zato što se nadamo da će se vanredno stanje uskoro završiti. Kol centar je radio sve vreme 24 sata. Na početku je bilo dosta poziva, oko 700, a taj broj se iz nedelje u nedelju smanjivao tako da sada imamo vrlo malo poziva. Još uvek postoji mogućnost da neko dobije paket kome je on potreban. Volonteri su tu ukoliko neko ne može da izađe da kupi lekove ili plati račune. Nadamo se da smo mi pri kraju ovog vanrednog stanja i da ćemo nastaviti da funkcionišemo normalno u vrlo kratkom periodu –rekla je Jakovljević.

Kupci su istakli da im pomoć mnogo znači

Pre samog ulaska u radnje, penzioneri su čekali na propisanoj udaljenosti, a pre samog ulaska dobili su zaštitne maske i rukavice, a vršena je i dezinfekcija ruku. Svi su kupili ono što im je bilo potrebno, a po samom izlasku iz marketa, čekali su ih mladi volonteri. Oni su im pomagali u prenošenju torbi i pakovanju u taksi vozila koja su ih besplatno prevozila do svojih domova. Angažovanost volontera i taksista, kao i akciju grada Jagodine i Centra za socijalni rad, pohvalili su svi kupci:

-Posebna pohvala za sve volontere. Kad god sam dolazila, uvek bi me dočekali i lepo ispratili do taksija –bile su reči jedne penzionerke.

-Deca su me oduševila. Prosto su fenomenalni. Da ne poveruje čovek da tako mlada deca da u tri sata ujutru dođu ovde da čekaju i pomognu –rekla je jedna gospođa.

-Kad vidim da su ova deca ovde tu zbog nas, ja sam i više nego srećan i zahvalan. Od srca pozdravljam i onoga ko je ovo organizovao –istakao je jedan gospodin.

-Do prodavnice sam išao pešice sa praznim torbama, a sad sa punim torbama idem taksijem, pa prevoz dobro dođe. Imam samo reči hvale za lokalnu samoupravu –napomenuo je jedan gospodin po ulasku u taksi vozilo.

Više od 200 maloprodajnih objekata, kako u gradu, tako i po okolnim selima, bilo je dostupno tog jutra jagodinskim penzionerima.

Dušan Miletić

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .