Naslovna // Vesti // Jagodinski vrtići počeli sa radom

Jagodinski vrtići počeli sa radom

Za početak, otvorena su četiri objekta, a prijavljeno je blizu 200 mališana. Njihov dolazak obavezan je svakog dana u intervalu od 6 do 7 sati i 45 minuta, a svi moraju da prođu kroz obaveznu dezobarijeru

Sve je pod kontrolom, ističu iz PU “Pionir”

Jagodinski vrtići, posle dva meseca pauze izazvane pandemijom korona virusa, zvanično su počeli sa radom 11. maja. Za početak, otvorena su četiri objekta: „Pionir 1“, „Pionir 2“, „Pčelica“ i „Bambi“, a dolazak mališana obavezan je od 6 do 7 sati i 45 minuta:

-Sve teče po planu, onako kako smo isplanirali. Odziv dece je solidan, ali ne onako kako smo imali najavljeno. Pretpostavljam da roditelji još uvek nisu nabavili potvrde koje su im obavezne. Za decu bi trebalo da donesu potvrdu od pedijatra, a roditelji od svog poslodavca da je deci neophodan vrtić zbog toga što moraju da budu na radnom mestu –rekla je Violeta Nikolić, direktorka Predškolske ustanove „Pionir“

Roditelji i mališani na samom ulazu u vrtić prolaze kroz obaveznu proceduru dezinfekcije:

-Svi prolaze dezobarijeru, a dete prolazi i kroz kompletnu trijažu. To podrazumeva merenje temperature i dezinfekciju jer deci nisu potrebne maske i rukavice. Takođe i roditelji se dezinfikuju. Bitno je da roditelj dođe sa maskom i rukavicama zbog bezbednosti svih nas. Objekat se dezinfikuje pre doručka, jer je neophodno dezinfikovati hodnike i prostorije da bi se sproveo taj obrok –istakla je direktorka.

Ona je takođe istakla da su deca iz dva objekta smeštena u jedan, kako bi u svakom bio podjednak broj dece i kako ne bi bilo velike koncentracije mališana i radnika na jednom mestu. Takođe, dodala je da planiraju da otvore i ostale objekte čim se za tim bude ukazala potreba.

Dušan Miletić

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .