Naslovna // Vesti // Kombinovan model nastave za srednjoškolce, za osnovce kao pre korone

Kombinovan model nastave za srednjoškolce, za osnovce kao pre korone

“Apelujem na sve prosvetne radnike da se vakcinišu, kako bi mogli da rade svoj posao i neometano radili. To je odgovornost: kako prema sebi, tako i porodici i deci kojoj predaju” rekao je Života Starčević, načelnik Školske uprave Pomoravskog okruga

Foto: TV Kopernikus

Od prvog septembra, svi učenici osnovnih škola od prvog do osmog razreda, pohađaće nastavu kao i pre pandemije korona virusa, u školskim klupama. Smenjivaće se prepodne i popodne, a svi časovi trajaće 45 minuta. Što se srednjoškolaca tiče, oni će kombinovati nastavu u klupama i način predavanja preko interneta, rekao je Života Starčević, načelnik Školske uprave za Pomoravski okrug i dodao:

-Grupe će se smenjivati na dnevnom nivou. Jedna grupa će ići ponedeljkom, sredom i petkom u školu, a utorkom i četvrtkom na nastavu putem interneta. Druga grupa će ići obrnuto. Sve predškolske i školske ustanove su spremne za početak školske godine. Ne očekujemo nikakve probleme. Prema podacima iz Domova zdravlja, škole kao i do sada nikada nisu bile mesta gde se prenosio virus –rekao je Starčević.

On je apelovao i na sve prosvetne radnike da prime vakcinu protiv korona virusa:

-To je elementarna odgovornost, ne samo prema sebi, već i prema porodici i đacima sa kojima rade. Mislim da je vakcina važan uslov da rade normalno svoj posao, da budemo svi zdravi i da obrazovno-vaspitni proces u školama bude teče neometano –napomenuo je on.

On je još i napomenuo da nema pravog obrazovnog procesa bez neposrednog rada sa decom:

-Mi smo se zaista potrudili što se tiče nastave putem interneta. Prethodnih godina smo snimali časova i nastavnici iz Pomoravskog okruga aktivno su učestvovali u tome. Nastavnici su to vrlo dobro radili i već su utvrdili taj metod nastave, ali takav vid nastave je nužno zlo. Takođe, deca bi trebalo da se druže, da nauče da rade i da žive u grupama, da se socijalizuju. To je vrlo važan segment odrastanja i razvijanja ličnosti svakog deteta –rekao je Starčević i poželeo svima srećan početak školske godine: kako učenicima, tako i njihovim porodicama, sa posebnom željom da im bude kvalitetnija i bolja nego prethodna.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .