Naslovna // Vesti // Ministar Đorđević posetio Gerontološki centar u Jagodini

Ministar Đorđević posetio Gerontološki centar u Jagodini

„Oni su samoinicijativno ušli u izolaciju i to pokazuje jednu odgovornost zaposlenih prema korisnicima“ rekao je Đorđević prilikom posete tokom koje je uručio pakete pomoći i zaštitne kombinezone

Ministar Zoran Đorđević i Milan Stojanović, direktor Gerontološkog centra u Jagodini

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je protekle nedelje, 17. maja, Gerontološki centar u Jagodini.

Ova ustanova je jedna od retkih državnih ustanova socijalne zaštite za stara lica u kojoj od početka pandemije nije bilo pozitivniih na korona virus: ni među zaposlenima, a ni među korisnicima. Prilikom posete jagodinskom Gerontološkom centru, Đorđević je uručio pakete pomoći i zaštitne kombinezone u cilju bolje zaštite od COVID-a 19. Uputio je zaposlenima komplimente za poštovanje svih mera i naglasio da su se stekli svi uslovi za prijem novih korisnika:

-Što se Jagodine, ja mogu samo njih da pohvalim. Kada smo prvi put dali preporuku da se uđe u samoizolaciju, tada smo se čuli sa Draganom Markovićem Palmom i znam da su oni samoinicijatno ušli u samoizolaciju. To pokazuje jednu odgovornost zaposlenih prema korisnicima. To je bio najbolji način da se sačuvaju korisnici i sad je najbolje da se u skladu sa merama relaksiramo. Biće i prijema novih korisnika tako da mislim da idemo ka boljem. Bitno je da držimo pažnju i taj nivo zaštite i bezbednosti na visokom nivou. Ja sam pre par dana bio na jugu Srbije, u Vranju, gde se ponovo pojavilo žarište. Bez obzira na to što smo sve vreme apelovali i ukinuli vanredno stanje da ljudi treba da vode računa da ta fizička distanca mora da postoji i da mere zaštite moraju da se poštuju. Nažalost, dole se toga nisu pridržavali, ali eto i to se pojavilo. Mi smo na sednici Kriznog štaba preduzeli sve mere u tom pravcu, kako bi što brže iskorenili ovu pandemiju. Svaka čast ovim ljudima ovde. Hvala im na saradnji i na požrtvovanosti koju su pokazali. Svakako nastavljamo komunikaciju i zajedničku borbu za sve živote, što nam je u suštini i zadatak –rekao je Đorđević.

Jagodinski Gerontološki centar sve vreme tokom vanrednog stanja postupao je po preporuci resorsnog ministartsva u komunikaciji sa šefom Kriznog štaba u Jagodini Draganom Markovićem Palmom:

-Mi smo se dogovorili da se dva puta formira petnaestodnevni smenski rad ili preventivni karantin kome su se na dobrovoljnoj osnovi odazvali radnici. Na taj način, nismo dozvoli da virus uđe u našu ustanovu. Moram da pohvalim radnike koji su se odazvali preventivnim karantinima. Svi su dali ogroman doprinos da korisnicima budu zadovoljene sve potrebe i naši korisnici su to prepoznali na najbolji mogući način. Oni su pozdravili sve zaposlene pesmom sa terasa i aplauzima dok su radnici izlazili i to je bilo veoma dirljivo –rekao je Milan Stojanović, direktor Gerontološkog centra u Jagodini.

Zbog velike požrtvovanosti tokom korona virusa, ministar Đorđević je preneo odluku Vlade Republike Srbije da će u svim ustanovama socijalne zaštite medicinske sestre, lekari i negovateljice koje nisu u stalnom radnom odnosu dobiti posao.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .