Naslovna // Vesti // MUP sprovodi projekat za bezbedno detinjstvo

MUP sprovodi projekat za bezbedno detinjstvo

Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je projekat zaštite dece od zloupotrebe interneta i korišćenja društvene mreže. Po tom osnovu, inspektori Policijske uprave u Jagodini danas su održali prvo predavanje učenicima osnovne škole “Goran Ostojić” u Jagodini.

Bezbedno detinjstvo

Na internetu i mnogim popularnim društvenim mrežama postoje razne mogućnosti za zloupotrebu, a mladi su najugroženija ciljna grupa. Zbog toga je Ministarstvo policije Republike Srbije pokrenulo projekat kako bi mlade upoznalo sa mogućim oblicima zloupotrebe interneta, prvenstveno vršnjačkog nasilja i bluda.

– Policijski službenici danas drže prvo u nizu predavanja, gde će upoznati decu sa najčešćim problemima sa kojima se mogu sresti na internetu, odnosno sa određenim opasnostima kao što su poruke neprimerenog sadržaja, pozivi na vršnjačko nasilje, kao i sa načinima na koje mogu da se od tih opasnosti zaštite- rekla je Gordana Cvetić, portparol Policijske uprave u Jagodini. Po njenim rečima, ovoj upravi nije prijavljen ni jedan slučaj nasilja dece koji se odigrao posredstvom interneta.

Slavica Ljuboja

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .