Naslovna // Vesti // Na šestoj sednici Skupštine grada Jagodine: sve tačke usvojene jednoglasno

Na šestoj sednici Skupštine grada Jagodine: sve tačke usvojene jednoglasno

Danas je održana šesta sednica Skupštine grada Jagodine, na kojoj je na dnevnom redu bilo deset tačaka koje su jednoglasno usvojene.

Usvojen je predlog Nacrta prostornog planiranja plana grada Jagodine, predlog Odluke o pribavljanju nepokretnosti i javnu svojinu neposrednom pogodbom, predlog Odluke o lokalnim komunalnim taksama, predlog Odluke o uslovnom otpisu kamata i mirovanju poreskog duga, predlozi usklađivanja osnivačkih akata javnih preduzeća sa novim Zakonom o javnim preduzećima a to JP Direkcija za izgradnju, JIP „Novi put”, JP „Standard”, JP Gradska toplana i JP Zoološki vrt.

Usvojen je i predlog Odluke o davanju saglasnosti, o upravljanju zaštićenim prirodnim dobrom Brzansko moravište i predlog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2013. godinu.

Usvojeni su i predlozi rešenja o obrazovanju stručnih komisija za zaštitu, uređenje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta, kao i predlog Rešenja o dopuni rešenja o obrazovanju Gradskog štaba za vanredne situacije, a takođe i predlog Rešenja o razrešenju i imenovanju zamenika predsednika Komisije za vođenje postupka i donošenje rešenja po zahtevima za povraćaj zemljišta.

Kao i uvek do sada rad odbornika je bio brz, ekspeditivan i efikasan. Sve odluke su donete jednoglasno, tako da je i ova sednica Skupštine grada Jagodine, kao i sve prethodne u ovom sazivu, pokazatelj za celu Srbiju kako se važne odluke mogu donositi bez svađa, jednoglasno i bez stranačkih nesuglasica, a na dobrobit građana Jagodine i okoline.

N. P.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .