Naslovna // Vesti // Nagrada za Ljubišu Batu Vujića

Nagrada za Ljubišu Batu Vujića

Nagrada se sastoji od novčanog iznosa od 30 hiljada dinara i plakete, a Vujić ju je dobio za kolumnu “Poslednja zrnca peščanog sata” koja govori o problemu odlaska mladih iz zemlje

Vujić tokom uručivanja priznanja

Medijski forum „Dr Marko Mladenović“, treći po redu, održan je u Topoli pod radnim naslovom „Novinari protiv depopulacije – stop za belu kugu i iseljavanje“. Tom prilikom, istaknutim novinarima i medijskim kućama dodeljene su nagrade, a među njima je i Ljubiša Bata Vujić, direktor Kopernikus Radio Televizije Jagodina.

Nagrada se sastoji od plakete i novčanog iznosa od 30 hiljada dinara. On je dobio nagradu za kolumnu “Poslednja zrnca peščanog sata” objavljnu u nedeljniku “Novi put”. Aleksandar Avramović, jedan od članova žirija, istakao je da je autor znalački istakao problem bolnog iseljavanja mladih, a Vujić je istakao da mu priznanje mnogo znači:

-Znači i mi to što je naša medijska kuća u prethodne dve godine takođe učestvovala na konkursu ovog medijskog foruma. Oba puta nagrađena je plaketom i pohvalom za ukupnu posvećenost redakciji na obradi tema u borbi protiv depopulacije i bele kuge. Takođe bih napomenuo da je naša medijska kuća odnosno nedeljnik “Novi put”, koji je u sastavu Kopernikus RTV Jagodina, nedavno i dobio Oktobarsku nagradu grada Jagodine što na najbolji način svedoči da smo posvećeni i da obrađujemo sve one teme koje su bitne i za žitelje Srbije takođe i za očuvanje tradicije i kulture što je preduslov za budućnost koju srpski narod treba da ima -rekao je Vujić.

Pored njega, nagrađeni su još i Jasmina Dabić, novinarka RTV Vojvodina, Vera Aksentijević, novinarka dopisništva RTS-a iz Kraljeva i Daliborka Bajić, novinarka RTV Republike Srpske, dok je Ljubivoje Ršumović dobitnik počasne nagrade.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .