Naslovna // Vesti // Nastavljena podela humanitarnih paketa socijalno ugroženim licima u Jagodini

Nastavljena podela humanitarnih paketa socijalno ugroženim licima u Jagodini

Akciju sprovode Skupština grada Jagodine i Centar za socijalni rad uz veliku pomoć volontera. Tokom akcije starijim licima i socijalno ugroženima podeljeno do sada više od 6000 paketa

Meštani istakli da im pomoć mnogo znači

Od kada je uvedeno vanredno stanje zbog epidemije korona virusa, Skupština grada Jagodine i Centar za socijalni rad angažovali su se kako bi pomogli svim sugrađanima. Naime, oni su pripremili humanitarne pakete koji sadrže prehrambene i higijenske proizvode, a oko 6500 je do sada podeljeno kako po gradu, tako i po selima koja pripadaju jagodinskoj opštini. 

Sa akcijom se nastavilo i tokom ove sedmice. Ovaj put prioritet imaju sugrađani koji su socijalno ugroženi: oni koji se nalaze na spisku Centra za socijalni rad, koji imaju niska primanja ili ih nemaju uopšte, koji tokom ove situacije nemaju nikoga ko bi im pomogao, kao i porodice sa više dece,  rekla je Biserka Jakovljević, direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini:

-Oko 4500 porodica je primilo pakete. Grad se trudi da ispoštuje sve kategorije stanovništva i da svako dobije tu vrstu pomoći. Cilj je da volonteri obiđu sve i da svima podele pomoć. Oni su svakodnevno na terenu, angažovani su od strane grada i rade pod nadzorom Centra za socijalni rad. Veoma dobro se snalaze na terenu, imaju dovoljno iskustva u radu sa građanima i oni nemaju nikakve primedbe na naše volontere. Ovim putem im se zahvaljujem što su učestvovali i bili sa nama tokom cele vanredne situacije –rekla je Jakovljević.

Paketi sadrže prehrambene i higijenske proizvode

Na terenu posebno impresionira ljubaznost volontera. Oni su uz građane od početka vanrednog stanja: kako kroz uručivanje paketa, tako i  kroz razgovor o njihovoj situaciji i potrebama koje imaju tokom ovog perioda:

-Učenica sam Prve tehničke škole od početka vanrednog stanja. Svi smo aktivni i tu smo da bi pomagali starijima i onima kojima je pomoć najpotrebnija –rekla je Anđela Mitrović.

-Dolazimo do najudaljenijih sela. Donosimo im pakete. Uvek smo tu za njih. Imaju pomoć pri kupovini, kao i besplatan prevoz. Grad im je sve to obezbedio. Ljudi su zaista zadovoljni i imaju samo reči hvale –rekla je volonterka Dragana Stefanović.

Paketi sa prehrambenim sadržajem i sredstvima za higijenu su preko potrebni, a mnogo više prija briga grada, kažu korisnici Centra za socijalni rad:

-Bez reči sam i oduševljena. Ovo sam i očekivala od našeg grada. Živim sa sinom, stanujemo privatno i ne radim nigde, tako da mi ova pomoć puno znači –rekla je jedna gospođa.

-Živim sama, a ćerka i muž su mi umrli. Ima još dobrih ljudi. Hvala Draganu Markoviću Palmi, gradu, Vama i Centru za socijalni rad. Značiće mi sve pogotovo sada u ovoj situaciji –bile su reči jedne gospođe po primanju paketa. 

-Živim od socijalne pomoći, a muž mi je nepokretan. Živimo kako moramo. Ništa draže nego kada znate da niste sami. Stvar je u tome da neko misli na vas –napomenula je jedna korisnica pomoći.

Dostava humanitarnih paketa trajaće sve dok vanredno stanje bude bilo na snazi.

Dušan Miletić

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .