Naslovna // Vesti // Nezaboravno letovanje

Nezaboravno letovanje

 

 

Maturanti jagodinske Gimnazije su našoj redakciji prosledili slike sa mora i preneli utiske sa letovanja u poznatom grčkom letovalištu Paraliji

 

          Maturanti Gimnazije ,,Svetozar Marković“ iz Jagodine bili su sredinom jula u Grčkoj, u poznatom letovalištu paralija, gde su, u organizaciji lokalne samouprave, proveli pet nezaboravnih dana.

          Ovo je 13.godina kako Skupština grada Jagodine obezbeđuje besplatno letovanje u Paraliji đacima koji su završili srednju školu i u Buljaricama đacima koji su završili osnovnu školu.

          Jagodinski maturanti su u Paraliji boravili u prvoklasnim hotelima. Imali su dva obroka dnevno, a vreme su provodili kupajući se i družeći se na plaži i uveče po klubovima. Ovo je bila prilika da još jednom zajedno, pre nego ih život svakog povede u različitom pravcu, provedu neko vreme i to na najlepšem mestu, na moru.

          Prenosimo vam utiske i fotografije jagodinskih, sada već bivših, gimnazijalaca sa letovanja u Paraliji.

          Radovan Lazić iz Jagodine kaže da nosi samo lepe uspomene sa mora.

-Smeštaj je bio dobar, sobe su bile čiste i sređene, a osoblje u hotelu je bilo jako prijatno i ljubazno. Pre ručka i večere vreme smo provodili na plaži gde smo se kupali, igrali odbojku na pesku i fudbal. Uveče smo izlazili u najpopularniji klub u Paraliji ,,Omilos“. Prva dva dana nas vreme nije poslužilo, padala je kiša i bilo je hladno, ali se, na našu sreću, narednih dana prolepšalo. Zaista nam je bilo nezaboravno jer je ovo verovatno poslednja prilika da svi kolektivno odemo na more – rekao je za ,,Novi put“ Lazić.

Pun pozitivnih utisaka je i Đorđe Vulić iz Jagodine.

 -Letovanje koje nam je obezbedila opština je proteklo i bolje nego što su mnogi očekivali. Svi su bili oduševljeni hranom, smeštajem, i grčkim gostoprimstvom. Bilo je to iskustvo koje nam je svima ulepšalo ovaj letnji raspust, poslednji pred fakultete – ocenio je Vulić.

Besplatno letovanje za đake osnovnih i srednjih škola je deo programa socijalne politike grada po kojoj je Jagodina poznata u Srbiji. Roditelji mnogih đaka nemaju sredstava da svoju decu pošalju na more tako da je nekoj deci ovo jedina prilika da odu na more. Takođe, zahvaljujući ovom letovanju maturanti su u prilici da još jednom zajedno provedu neke lepe trenutke pre odlaska na fakultete. Svi zajedno stvaraju uspomene koje će pamtiti i o kojima će još dugo pričati.

J.L.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .