Naslovna // Vesti // Novi način rada jagodinske Gimnazije: Jedne nedelje u školi, druge putem interneta

Novi način rada jagodinske Gimnazije: Jedne nedelje u školi, druge putem interneta

Sve obrazovne institucije u gradu dobile su određena sredstva kako bi deca bila što bezbednija tokom boravka u školama, ali istovremeno napominju i da nije sva odgovornost na njima

Škola je preduzela sve mere bezbednosti pred početak nove školske godine

Pandemija korona virusa početkom ove godine poremetila je način rada svih obrazovnih institucija u zemlji. Stoga, nedavno je održan sastanak čelnika Školske uprave u Jagodini zajedno sa direktorima svih osnovnih i srednjih škola u ovom gradu kako bi se detaljno razmotrio način rada tokom nove školske 2020./2021. godine. Miroslav Veljković, direktor jagodinske Gimnazije “Svetozar Marković”, istakao je da će se najverovatnije sprovoditi kombinovani način rada:

-Jedne nedelje, đaci će učiti na daljinu, putem interneta, a druge nedelje će posećivati nastavu po smenama. Uslov je da u školi nikada ne bude više od 50 odsto učenika. Za tu svrhu smo obezbedili prostor, kabinete i učionice za decu gde će tačno po uputstvima sedeti svaki učenik u klupi. Svi profesori će biti na svojim mestima, pojačaće se dežurstva kako u hodnicima i toaletu, tako i u školskom dvorištu, kako ne bi bilo gužve i kako bi držali rastojanje –rekao je Veljković.

Razredne starešine ovih dana uputile su upitnik roditeljima kako bi bili upućeni po kom modelu žele da njihova deca pohađaju nastavu: u školskim učionicama ili putem interneta:

-Mislim da su deca malo željna škole, ali zaista najbitnije je zdravlje učenika i to ne samo njihovo, već i zdravlje njihovih roditelja i ukućana. Ne smemo da zaboravimo i da imamo 77 profesora u školi, 20 i nešto administrativnih i pomoćnih radnika. Ti ljudi takođe treba da se sačuvaju –istakao je on.

Đaci i sami moraju da vode računa, navode iz škole

Iz Gimanzije su istakli da će do prvog septembra učiniti sve da učenici budu što bezbedniji tokom boravka u školi. Takođe, napomenuo je i da odgovornost nije samo na zaposlenima u obrazovnim ustanovama:

-To će biti nedovoljno ako se đaci ne nrane sami van nastave. Ne možemo da preuzmemo svu odgovornost. Tu je i odgovornost roditelja, društvene zajednice i vas medija. Jednostavno, svi moramo da budemo odgovorni da bi to na kraju prošlo sa najmanjim problemima jer školska godina nije normalna, ali gledaćemo da problema bude što manje –napomenuo je Veljković.

Veljković je istakao će 31. avgusta biti održan roditeljski sastanak, kada će roditelji učenika starijih razreda dobiti sve informacije o načinu rada na daljinu. Takođe, direktor Gimnazije je ovom prilikom uputio apel i roditeljima učenika prvog razreda da se na sajtovima i oglasnim tablama informišu o satnicama dolaska dece u školu.

D.M.

tagovi: , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .