Naslovna // Vesti // Od 26. do 30. avgusta drugi upisni rok na Fakultetu pedagoških nauka

Od 26. do 30. avgusta drugi upisni rok na Fakultetu pedagoških nauka

Drugog septembra je provera muzičkih, fizičkih i govornih sposobnosti, a petog septembra je polaganje prijemnog ispita. Konačni rezultati biće objavljeni 10. septembra i upis će se vršiti 11. i 12. septembra

Budući studenti će moći da se upišu na tri različita smera: za učitelja, vaspitača u predškolskim ustanovama i vaspitača u Domovima

Drugi upisni rok na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini za školsku 2019/2020. godinu počeće u ponedeljak 26. avgusta i trajaće sve do petka 30. avgusta, rečeno u upravi ove obrazovne institucije.

Svi budući studenti moći će u ovom vremenskom intervalu da se prijave za polaganje prijemnog ispita, koji se sastoji iz više delova. Drugog septembra, od 9 časova je provera muzičkih, fizičkih i govornih sposobnosti, a petog septembra je polaganje prijemnog ispita koji se sastoji od testa opšte pismenosti, testa razumevanja pročitanog i intervjua za procenu socijalnih veština. Konačne rang liste biće objavljene 10. septembra, a 11. i 12. biće izvršen upis kandidata koji su prošli prijemni ispit. Prodekan za nastavu Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, Ilijana Čutura, izjavila je da Fakultet ima odličnu reputaciju i da su uslovi za studiranje odlični:

-Naš prijemni ispit predstavlja jedan tip selekcije koji je jedinstven u zemlji. Nijedan drugi Fakultet ga nema i ne meri uopšte ono što ste naučili u srednjoj školi, jer ima vremena da se ovde nauči nešto što ste u srednjoj školi propustili. Naš prijemni ispit meri sposobnost i predispozicije da se sutradan bavite jednim ovakvim pozivom. Uslovi za studiranje su odlični. Preko leta, naša čitaonica je puna studenata koji studiraju na velikim fakultetima u velikim gradovima. To su naši sugrađani i kažu da im je ovde mnogo lepše. Treba da znaju da imaju priliku koju su mnoge njihove starije kolege iskoristile, a to je studiranje u inostranstvu u trajanju od jednog semestra u državama kao što su Nemačka, Portugalija, Kipar i druge zemlje –rekla je Ilijana Čutura i dodala da je interesovanje za sva tri smera isto.

I ove godine, Fakultet vrši upis na tri studijska programa: učitelj, vaspitač u domovima i vaspitač u predškolskim ustanovama. U drugom upisnom roku, dva studenta biće finansirana iz budžeta, dok će 69 njih sami finansirati studije. Iz budžeta će se finansirati i jedan student sa invaliditetom, kao i jedan jedan student državljanin Srbije koji je u školskoj 2018/2019. godini srednju školu završio u inostranstvu. Sve dodatne informacije o potrebnoj dokumentaciji mogu se naći na zvaničnom veb sajtu fakulteta: www.pefja.kg.ac.rs.

Dušan Miletić

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .