Naslovna // Vesti // Odloženi “Dani komedije” i četvrti jagodinski maraton

Odloženi “Dani komedije” i četvrti jagodinski maraton

Neće biti održavana ni manifestacija “Susreti sela”, a do daljnjeg su otkazane i sve bioskopske projekcije, kao i predstave Gradskog pozorišta Jagodine. Razlog: pandemija koronavirusa

Nebojša Petrović, direktor jagodinskog Centra za kulturu

Zbog aktuelne situacije u vezi sa koronavirusom, mnogi događaji širom sveta, ali i u našoj zemlji se otkazuju. Upravni odbor festivala „Dani komedije“ doneo je odluku da do daljnjeg budu odloženi  i 49. „Dani komedije“. On je trebalo da bude održan od 20. do 27. marta, međutim Vlada Republike Srbije je donela odluku da se zbog bezbednosti ljudi svi veliki skupovi, kako u zatvorenom prostoru, tako i na otvorenom, ne održavaju:

-Ono što je bitno da kažemo je da smo tu odluku morali da donesemo  jer sve ono što sadrži odluka Vlade Republike Srbije je ograničavajući faktor što se same publike tiče. Za publiku veoma bitna i veoma važna informacija je ta da ulaznice koje su kupili važe i za taj novi termin koji ćemo odrediti tako da nama samo ostaje da dogovorimo novi datum održavanja festivala. Moramo da se ponašamo odgovorno, ne samo zbog nas, nego i zbog ljudi, koji su ovde u gradu. Najbitnije je da svi budemo veoma odgovorni: prema sebi, ali i prema drugima –saopštio je Nebojša Petrović, direktor Centra za kulturu „Svetozar Marković“ u Jagodini.

Pored Festivala, do daljnjeg je otkazana i manifestacija „Susreti sela“, a ista situacija je i sa svim bioskopskim projekcijama u ovom gradu i predstavama Gradskog pozorišta Jagodine.

Ista situacija je i sa četvrtim jagodinskim maratonom, koji je trebalo da bude održan 5. aprila:

-Uzevši u obzir interese naših trkača, ali i onih iz drugih zemalja sveta, prinuđeni smo na ovakav potez. Za ovaj maraton smo već pripremili sve što je potrebno kako bi bio bolji od prethodnog, ali zbog ove situacije i brige prema lokalnoj zajednici i trkačima, manifestacija se odlaže –rekao je prof. dr Dejan Dašić,predsednik Organizacionog odbora jagodinskog maratona.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .