Naslovna // Vesti // Održana sednica Skupštine grada Jagodine

Održana sednica Skupštine grada Jagodine

 

SVE ODLUKE USVOJENE JEDNOGLASNO

Bez obzira na dnevni red skupštinskog zasedanja, nezaobilazna tema među odbornicima bilo je Svetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji i utakmica koju naša reprezentacija večeras igra sa Brazilom

 

U Jagodini je održana 19.sednica Skupštine grada na kojoj su sve tačke usvojene jednoglasno. Sednicom je predsedavao predsednik skupštine Dragan Marković Palma.

Odbornici su najpre usvojili predlog odluke o završnom računu budžeta grada za 2017.godinu. Kako se navodi u izveštaju, ukupno ostvareni prihodi i primanja budžeta grada Jagodine u 2017.godini iznose 2.297.759.126 dinara i u odnosu na plan ostvareni su sa 81,59 odsto. U sličnom procentu ostvareni su i rashodi budžeta grada u 2017.godini, tačnije 81,97 odsto u odnosu na plan. Najveći deo rashoda u iznosu od 896.514.411 dinara odnosi se na oblast društvenih delatnosti, a to su obrazovanje, kultura, fizička kultura, dečija i socijalna zaštita.

Između ostalog, odbornici su usvojili odluku o pokretanju inicijative za unapređenje zajedničke saradnje jedinica lokalne samouprave Pomoravskog okruga, odnosno grada Jagodine i opština Ćuprija, Paraćin, Rekovac, Despotovac i Svilajnac. Kako se navodi u materijalu, buduća saradnja ovih gradova će se bazirati na razmeni iskustava, zajedničkom finansiranju projekata od opšteg interesa, kao i uspostavljanja boljih privrednih, socijalnih i kulturnih veza. A sve u cilju unapređenja kvaliteta života stanovnika svih gradova Pomoravskog okruga.

Odbornici su usvojili i predlog odluke o plaćanju doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje i doprinosa za zdravstveno osiguranje za lica koja samostalno obavljaju umetničku ili drugu delatnost u oblasti kulture. Kako se navodi u odluci, Gradska uprava za društvene delatnosti objavljuje na zvaničnoj internet prezentaciji grada Jagodine javni poziv koji traje od 1.do 15.oktobra. Lica koja se privaljuju moraju da ispune kriterijume propisane u odluci.

Na sednici su usvojeni i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na izmene finansijskih planova za 2018.godinu Zavičajnog muzeja, Predškolske ustanove ,,Pionir“ i Narodne biblioteke ,,Radislav Nikčević“ u Jagodini.

J.L.

 

 

 

ODBORNICI O VEČERAŠNJOJ UTAKMICI SRBIJA – BRAZIL

Bez obzira na dnevni red skupštinskog zasedanja, nezaobilazna tema među odbornicima bilo je Svetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji i utakmica koju naša reprezentacija večeras igra sa Brazilom.

Gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović je rekao da fudbal, kao najvažnija sporedna stvar na svetu, zaokuplja pažnju svih nacija na svetskim prvenstvima.

-Ja, kao i svi građani Srbije, želim da naša reprezentacija ostvari što bolje rezultate, da igra srcem za Srbiju, da igra timski i ima dobru taktiku. Nisam fudbalski stručnjak, navijam za Jagodinu, ali za mene je ova utakmica kao finale Svetskog prvenstva. Želim da Srbija pobedi – istakao je Stevanović.

Predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Jagodini Goran Milosavljević je izjavio da reprezentacije Srbije i Brazila gaje isti stil igre.

-Fudbalere Srbije odavno svi zovu evropskim Brazilcima. Bez obzira što joj je Srbiji naneta nepravda na utakmici protiv Švajcarske, ubeđen sam da će proraditi srpski inat i da ćemo pobediti Brazil – kazao je Milosavljević.

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Nikola Radosavljević je rekao da se fudbal meša u politiku i državu.

-Osvrnuo bih se na utakmicu sa Švajcarskom. Mislim da pre svega treba Švajcarce da bude sramota zbog ponašanja njihovih igrača jer su oni predstavnici Švajcarske. Što se tiče Brazila, ja sam optimista i nadam se da ćemo da ih pobedimo sa 3:0 – naglasio je Radosavljević.

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .