Naslovna // Vesti // Odrzana Skupstina grada Jagodine

Odrzana Skupstina grada Jagodine

Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma istakao da će se bratimljenjem uspostaviti još bolja ekonomska, trgovinska i sportska saradnja Jagodine i Novog Pazara

Odbornici Skupštine grada Jagodina na jučerašnjoj sednici usvojili su, između ostalog predlog Odluke o bratimljenju sa Novim Pazarom u cilju razvoja trajnih i prijateljskih odnosa dva grada u oblasti privrede, obrazovanja, kulture, turizma, zdravstva i drugih oblasti. Ovu tačku dnevnog reda, kao sve ostale, odbornici su usvojili jednoglasno.

Predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma je istakao da je bitna ekonomska, trgovinska i sportska saradnja Jagodine i Novog Pazara.
– Želimo da pokažemo da Jagodina želi da sarađuje sa nacionalnom manjinom Bošnjacima. Mi ne delimo građane po nacionalnoj osnovi, za nas su svi građani isti, svi koji poštuju Ustav ove države. Smatram da će građani Novog Pazara da se obraduju ovim činom. Sada Novi Pazar treba da donese istu odluku na sednici Skupštine grada i da se dogovorimo o datumu bratimljenja – rekao je Marković.

Marković je istakao da Novi Pazar ima veliki broj uspešnih privrednika.
– Kada god idemo u neku državu mi vodimo nekoliko privrednika iz Novog Pazara i njihovog gradonačelnika Meha Mahmutovića. U Italiju idemo 25. septembra i sa nama ide i gradonačelnik i nekoliko privrednika. Jagodina je pokazala da se ne bratimi samo sa gradovima iz drugih država već treba da sarađumo i sa drugim gradovima u Srbiji. Novi Pazar je geografski dosta udaljen od Koridora 10, Jagodina će biti spona između investitora i Novog Pazara i tako pomoći građanima – rekao je predsednik Skupštine grada Jagodina.

O važnosti bratimljenja sa Novim Pazarom govorili su odbornici Skupštine grada.

Načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević: – Poznato je da grad Jagodina već duže vreme u svim privredfnim putovanjima uključuje i predsednika drugih opština i gradova i to je jasan pokazatelj da Jagodina želi strane investitore da privuče i u druge gradove Srbije. Novi Pazar je multietnički grad, a u Jagodini se vodi politika jednakosti svih građana.

Odbornica „Zajedno za Srbiju” Slavica Dejković: – Usvajanjem odluke o bratimljenju smo želeli da pošaljemo snažnu poruku iz centralne Srbije da podržavamo napredak jednog grada koji je bio gigant u oblasti tekstilne industrije a sada je u periodu stagnacije. Želeli smo da pošaljemo poruku solidarnosti sa Bošnjacima koji su građani Srbije da želimo da se razvijamo zajedno na najbolji mogući način.

Odbornik Srpske napredne stranke Srboljub Milanovich: – I ovoga puta se ispoljava solidarnost sa posrnulom privredom Novog Pazara. Mi pružamo ruku prijateljstva i to ćemo da verifikujemo pobratimstvom.

Odbornik „Jagodina i 52 sela” Životije Jovanović: – Meni je drago da smo doneli odluku o bratimljenju. Novi Pazar je grad iz Raške oblasti, grad koji je multietnička sredina. Siguran sam da ćemo uspostaviti privrednu, ekonomsku, kulturnu i sportsku saradnju. Red je da sa gradovima iz Srbije imamo bliske odnose.

Na sednici su imenovani direktori javnih preduzeća u Jagodini po novom Zakonu o javnim preduzećima na osnovu koga se direktori biraju putem javnog konkursa. Za direktora Direkcije za izgradnju grada imenovan je Miodrag Jevremović, za direktora Komunalnog preduzeća „Standard” Dragan Lukić, za direktora JIP „Novi put” Qubiša Vujić, za direktora Toplane Nadežda Marković Purić, za direkora Zoološkog vrta Snežana Bošković. Svi oni su i do sada bili na mestima direktora ovih preduzeća.

Odbornici su usvojili predloge rešenja o produženju mandata direktora Istorijskog arhiva, Zavičajnog mizeja, Turističke organizacije Jagodine i Stalne kancelarije za ekonomski razvoj grada.

Odbornici su usvojili i predlog rešenja o davanju saglasnosti na odluku Upravnog odbora Predškolske ustanove ,,Pionir” o utvrđivanju cenovnika usluga po kome su cene povećane za 35 odsto.

Usvojen je i niz planskih akata iz oblasti urbanizma i izmeni rešenja o imenovanju članova školskih odbora.
J. Zdravković
foto:A.Dobrosavljević

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .